Avusturya’da bir eyalet daha 300 Euro Enerji yardımını 600 Euro’ya çıkardı

Salzburg eyaleti ısıtma maliyeti sübvansiyon yardımını ikiye katladı.

Avusturya’da bir eyalet daha 300 Euro Enerji yardımını 600 Euro’ya çıkardı

UTKAN HABER (Viyana) – Salzburg Eyalet Valisi Wilfried Haslauer, Eyalet Vali Yardımcısı Martina Berthold ve Eyalet Meclis Üyesi Andrea Klambauer, Perşembe günü Chiemseehof’ta düzenledikleri ortak basın toplantısında, ”Eyalette yaşayan orta sınıfa kadar ailelerin üzerindeki baskıyı ve aynı zamanda enflasyondan en çok etkilenecek olan düşük gelirli insanlar üzerindeki baskıyı kaldırmak istediklerini ayrıca 300 Euro olan enerji yardımını ikiye katlayarak 600 Euro’ya yükseltiklerini”açıkladılar.

Salzburg eyaletindeki muhalefet partiler bu yardımı seçim yatırımı olarak görüyor!

Salzburg haneleri için 28 milyon Euro

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
2024 Yılında ORF’ye Kaydolan Viyanalı Kadının Hesabından 1.094 Euro Kesildi

Viyanalı bir kadın, ORF ev hanehalkı vergisi için kaydını yaptırdıktan ...

Avusturya’da Cennet Gibi Hayat: 56 Yaşındaki Adam 10 Yıldır İşsiz ve İşsizlik Maaşı Alıyor!

Avusturya'da işsizlik oranları artarken, uzun süreli işsizlerin yaşadığı zorluklar da ...

Avusturya’da Baba ve Oğul 118 km Hızla Yarıştı: Ehliyetleri ve Araçlarına El Konuldu

Avusturya'nın Steiermark eyaletine bağlı Kapfenberg kentinde baba ve oğul, şehir ...

Vali Haslauer, “Bu amaca yönelik hibelerle, mevcut koruyucu kalkanlara ek olarak Salzburg’daki birçok haneyi destekliyoruz. Avusturya federal hükümetten konut ve ısıtma maliyetleri için eyaletlere toplam 450 milyon Euro tutarında bir defaya mahsus özel amaçlı bir hibe sundu. Nüfus anahtarına göre, Salzburg eyaleti yaklaşık 28 milyon Euro fon almaya hak kazanıyor. Kesin yöntemler eyalet başkanlarına bırakılmıştır. “Bu, Salzburg’daki bireysel ısıtma biçimlerine ve gelir sınırlarına tepki vermemizi ve mümkün olan en iyi yardımı sağlamamızı sağlıyor. Bu şekilde, özellikle orta sınıfa kadar aileleri ve aynı zamanda enflasyondan en çok etkilenen düşük gelirli insanları rahatlatmak istiyoruz.” diye açıklamada bulundu.

Başvuru için ayrıntılı bilgiye BURADAN ulaşabilirsiniz.

Konut yardımı ile kiraların, hane gelirinin en fazla yüzde 25’ini oluşturması hedefleniyor. Sübvansiyon, 1 Mayıs’tan itibaren metrekare başına 10,20 Euro’ya kadar net kiraları içerecek. 1 Mayıs’tan itibaren, su ısıtıcıların ortalama tüketimi olan 1.000 kilovat saate kadar elektrik kullanımı için 10 sentlik bir tavan fiyat geçerli olacak.

Enerji yoğun kazanlar için destek
Ayrıca Salzburg Eyalet Valisi, ‘’Şimdiye kadar sıcak su kazanları herhangi bir finansmanda ele alınmadı. “Salzburg’daki birçok hane, sıcak suyunu kazanlardan alıyor ve elektrik tüketimi ile mücadele ediyor. Burada 1.000 kilovat saat ortalama tüketimin fiyatını 10 Cent ile sınırlıyoruz. Bu, yılda ortalama 146 Euro tasarruf sağlıyor.” diye açıklıyor.

Salzburg eyaletinde kaç hane faydalanacak?
Isıtma maliyeti sübvansiyonu için hedef grupların genişletilmesiyle birlikte, önemli ölçüde daha fazla Salzburg sakini, şimdi ikiye katlanarak 600 Euro’ya çıkan ısıtma masrafı sübvansiyonuna hak kazanıyor. “En çok ihtiyacı olan insanları desteklememiz önemlidir. Para, Salzburg’da yaklaşık 60.000 kişiye fayda sağlayacak. Bunu ikiye katlayarak 600 Euro’ya çıkararak gerçek bir rahatlama yaratıyoruz” diye açıklıyor, Martina Berthold ve ekliyor: “Ayrıca acil durum fonunu bir milyon Euro artırıyoruz.”

Muhalefet tedbirlerin zamanlamasını eleştiriyor
Salzburg SPÖ önlemlerden temelde memnun, sadece çok geç geliyorlar. SPÖ lideri David Egger, “Bu yardımı aylar önce uygulayabilirdiniz” diyor. “Önerilerim masadaydı ve para, devlet bütçesindeki destek fonlarından sağlanacaktı.” Ne yazık ki, hükümet ancak seçimden önce uyandı. diye açıklama yapıldı.

Yayınlama: 05.03.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.