Avusturya’da Aile Yardımları %9,7 Artacak: Aileler Yılda 2.200 Euro’ya Kadar Daha Fazla Alacak

Avusturya’da, 1 Ocak 2023’ten beri aile yardımları enflasyona göre ayarlanıyor. 2024 yılı için yapılan bu ayarlama sonucunda, Avusturyalı aileler %9,7 daha fazla yardım alacak. İşte detaylar:

Avusturya’da Aile Yardımları %9,7 Artacak: Aileler Yılda 2.200 Euro’ya Kadar Daha Fazla Alacak

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’da, 1 Ocak 2023’ten beri aile yardımları enflasyona göre ayarlanıyor. 2024 yılı için yapılan bu ayarlama sonucunda, Avusturyalı aileler %9,7 daha fazla yardım alacak. Aile yardımları kapsamında çocuk yardımı, çoklu çocuk ek yardımı, çocuk indirim tutarı, çocuk bakım parası, aile izin bonusu ve okul başlangıç parası gibi destekler yer alıyor.

                ■ Aile Yardımları %9,7 Artıyor: Ailelere Daha Fazla Para

Aile Bakanı Susanne Raab, bu artışın ailelere önemli bir rahatlama sağladığını belirtiyor. 8,7 milyar Euro ile rekor seviyede olan aile bütçesi, ailelerin devlet tarafından verilen destekle ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Yapılan enflasyona uygun artışlarla 2024 yılında tüm aile yardımları %9,7 artacak ve aileler yılda 2.200 Euro’ya kadar daha fazla alacak.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya Dışişleri Bakanı Schallenberg’den Türkiye’ye Anlamlı Ziyaret: Anıtkabir’de Atatürk’ü Andı”

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, Türkiye ziyareti sırasında Viyana ile ...

Avusturya Dışişleri Bakanı Schallenberg Türkiye’nin AB Üyeliğini Reddetti

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, Türkiye ziyareti sırasında Viyana ile ...

Avusturya Dışişleri Bakanı Schallenberg’den Tarihi Türkiye Ziyareti

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, Türkiye'ye önemli bir ziyaret gerçekleştirerek ...

Viyana’da Kültürel Çatışmalar Artarken, Başkan Yardımcısı Wiederkehr’den Ulusal Dayanışma Çağrısı

Viyana'nın Başkan Yardımcısı ve Entegrasyon Konseyi Başkanı Christoph Wiederkehr, şehirde ...

Bu kapsamda çocuk bakım parasının 1.000 ile 2.000 Euro arasında değişeceği, çocuk yardımı ve çocuk indirim tutarı için 3 yaşın altındaki her çocuk için 212 Euro daha fazla ödeme yapılacağı vurgulanıyor. Ayrıca aile izin bonusunun babalara daha fazla aile zamanı sağlamak amacıyla iki katına çıkarıldığı ve yeni eklemelerle desteklerin genişlediği açıklanıyor. Bu düzenlemelerle toplamda 1,2 milyon aile ve 1,9 milyon çocuk etkilenecek.

Avusturya’da, 1 Ocak 2023’ten beri aile yardımları enflasyona göre ayarlanıyor. 2024 yılı için yapılan bu ayarlama sonucunda, Avusturyalı aileler %9,7 daha fazla yardım alacak. İşte detaylar:

Çocuk Bakım Parası (Kinderbetreuungsgeld): Çocuk bakım parasında hangi seçeneği tercih ettiğinize bağlı olarak, alacağınız miktar 1.000 ile 2.000 Euro arasında değişecektir. Gelire bağlı çocuk bakım parasındaki yan gelir sınırı da 2024’te 7.800 Euro’dan 8.100 Euro’ya yükseltilmiştir.

Çocuk Yardımı ve Çocuk İndirim Tutarı (Familienbeihilfe plus der Kinderabsetzbetrag): Çocuk 3 yaşın altındaysa, her bir çocuk için 212 Euro daha fazla alınacak. Bu, şu anki enflasyonla yılda 2.200 Euro’ya kadar ek ödeme yapılacağı anlamına geliyor.

Aile İzin Bonusu (Der Familienzeitbonus): Babalık ayı boyunca verilen aile zamanı ikramiyesi, daha fazla babanın aile zamanı geçirmesini sağlamak amacıyla iki katına çıkarılmıştır. Bu, aylık 740 avrodan 1.480 avronun üzerine bir artış anlamına gelmektedir ve babaların katılımını güçlendirmek için bir başka önlemdir. Bu miktar yıllık olarak değerlendirilecek ve dolayısıyla 1 Ocak 2024’ten itibaren aylık yaklaşık 1.600 avro olacaktır. 1 Ocak 2023’ten bu yana, aile zamanı primi artık babanın daha sonra aldığı çocuk bakım parasından mahsup edilmemektedir.

Aile Bonus Plus ve Çocuk Ek Tutarı (Kinderbetreuungsgeld): Marjinal istihdamı mümkün kılmayı amaçlayan gelire bağlı çocuk bakım parası için ek kazanç sınırı 2024 yılında 7.800 avrodan 8.100 avroya yükseltilecektir.Yetişkin çocuklar için Aile Bonus Plus 650 Euro’dan 700 Euro’ya, Çocuk Ek Tutarı ise 550 Euro’dan 700 Euro’ya yükseltilmiştir.

Yayınlama: 06.01.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.