Avusturya’da 400 Euro’luk konut ve ısıtma yardımı 30 Kasım’a kadar uzatıldı

Steiermark’ta, konut ve ısınma maliyetlerine destek olmak amacıyla hanelere 400 Euro’luk yardım sağlanıyor. İki aşamalı ödeme planı kapsamında, ilk aşamada otomatik ödemeler gerçekleştirildi, ikinci aşama için başvurular 7 Ağustos 2023’ten itibaren alınmaya başlandı.

Avusturya’da 400 Euro’luk konut ve ısıtma yardımı 30 Kasım’a kadar uzatıldı

UTKAN HABER (Steiermark) – Avusturya’nın Steiermark eyaleti yönetimi, hane halklarının artan konut ve ısınma maliyetleriyle başa çıkabilmesi için önemli bir yardım paketi başlattı. Bu paket kapsamında, hane başına tek seferlik 400 Euro ödeme yapılacak.

Steiermark’ta Hanelere 400 Euro’luk Isınma ve Konut Yardımı

İlk aşamada, 2022/2023 ısınma maliyeti yardımı alanlar ve 2023 yılının Ocak-Mayıs ayları arasında en az bir ay süreyle sosyal veya konut yardımı alan kişilere, başvuru yapmalarına gerek kalmadan otomatik olarak ödeme yapıldı. İkinci aşamada ise, yıllık net geliri 40.045 Euro’ya kadar olan tüm haneler yardım alabilecek. Bu kişiler, 7 Ağustos 2023’ten itibaren çevrimiçi platform üzerinden veya çevrimiçi erişimi olmayanlar için belediye ve şehir ofislerindeki hizmet merkezleri aracılığıyla başvuruda bulunabilirler.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya | Steiermark Eyalet Valisi Drexler: Mültecilerin Aile Birleşimini Tamamen Durdurmalıyız

Steiermark Eyalet Valisi Christopher Drexler, mültecilerin aile birleşimi politikalarının tamamen ...

Avusturya’da Baba ve Oğul 118 km Hızla Yarıştı: Ehliyetleri ve Araçlarına El Konuldu

Avusturya'nın Steiermark eyaletine bağlı Kapfenberg kentinde baba ve oğul, şehir ...

Avusturya’da 44 Yaşında bir Kadın 8 Yıl Boyunca Haksız Yere 120 Bin Euro Sosyal Yardım Aldı

Niederösterreich eyaletinde bir kadın, sekiz yıl boyunca yanlış beyanlar ve ...

Yıllık net geliri en fazla 40.045 avro olan tüm Steiermark haneleri bu haktan yararlanabilecekler

Toplamda, 300.000’den fazla Steiermark hanesinin bu destekten yararlanması bekleniyor. Başvuru süresi 7 Ağustos’tan 30 Kasım 2023’e kadar devam edecek. Ödemeler, belirtilen banka hesaplarına yatırılacak ve nakit ödeme seçeneği mevcut değil.

Bu yardım programı, Steiermark’ta yaşayan ve belirli gelir kriterlerini karşılayan hanelere yönelik olup, kalıcı bakım tesislerinde yaşayanlar, tam zamanlı engelli tesislerindeki kişiler, çocuk ve gençlik yardımı tesislerindeki bireyler, hapishane mahkumları, evsizler ve temel ihtiyaçları karşılananlar (sığınmacılar) gibi gruplar bu yardımdan yararlanamayacaklar.

Online forma bu LİNK’ten ulaşabirsiniz.

Detaylı bilgi ve başvuru işlemleri için ilgili devlet web siteleri ve belediye ofisleri ziyaret edilebilir. Özellikle teknik destek veya ek bilgi gerektiren durumlar için 0800/800 262 numaralı telefon hattı ve heizkostenzuschuss@stmk.gv.at e-posta adresi üzerinden yetkililerle iletişime geçilebilir.

Yayınlama: 21.11.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.