Avusturya’da 2024 Yılı İçin Üst Düzey Politikacılar İçin Maaş Artışı Yok

Avusturya Ulusal Konseyi, 2024 yılında üst düzey politikacılara maaş artışı yapılmayacağına karar verdi. Bu karar, tüm partiler tarafından desteklendi ve yalnızca FPÖ eyaletlerde de benzer bir uygulama talep etti.

Avusturya’da 2024 Yılı İçin Üst Düzey Politikacılar İçin Maaş Artışı Yok

UTKAN HABER (Viyana) –  Avusturya Ulusal Konseyi 2024 yılı için üst düzey politikacılar için maaş artışı olmayacağına karar verdi. Tüm partiler, yalnızca FPÖ’nün eyalet düzeyinde de uygulanmasını talep etmesi dışında, bu kararı destekledi.Ayrıca, kamu hizmeti için maaş anlaşması da kabul edildi. Memurların maaşları 2024 yılında yüzde 9,15 ile 9,71 arasında artacak.

Ulusal Konsey, Üst Düzey Politikacılar İçin Maaş Artışı Yapılmayacağını Onayladı
Gelecek yıl Cumhurbaşkanı, hükümet üyeleri, Ulusal Konsey başkanları, parti grup başkanları, Sayıştay başkanı ve halk avukatlarının maaşları artırılmayacak. Maaşlar enflasyona göre ayarlanmış olsaydı, yüzde 9,7 artması gerekiyordu. Ulusal Konsey üyeleri ve Federal Konsey üyeleri, enflasyon ayarlamasının yarısını alacak ve böylece yüzde 4,85 maaş artışı elde edecekler.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Müşteri Viyana Kafesinde Fiyatları Şikayet Ediyor – Cappuccino Fiyatı Gündem Oldu
Müşteri Viyana Kafesinde Fiyatları Şikayet Ediyor – Cappuccino Fiyatı Gündem Oldu

UTKAN HABER (Viyana) - Viyana’da bir cappuccino, büyük bir tartışmaya ...

Avusturya’da Bir Enerji Şirketi 300 Binden Fazla Müşterisine Geri Ödeme Yapacak
Avusturya’da Bir Enerji Şirketi 300 Binden Fazla Müşterisine Geri Ödeme Yapacak

Verbund Enerji Şirketi, 2022’deki haksız fiyat artışı nedeniyle 320.000’den fazla ...

Eyalet düzeyindeki üst düzey politikacılar için herhangi bir talimat verilmedi. Yeşiller Partisi milletvekili Eva Blimlinger, eyaletlere bir şeyler dikte etmekten hoşlanmadıklarını belirtti. Bunun yerine, maaşları yüzde 4,85, yani yarı yarıya artırma tavsiyesinde bulunuldu. Bazı eyaletler bunu takip ederken, diğerleri 2024 Temmuz’da maaşları yüzde 9,7 artıracak. Sadece Burgenland’da maaş artışı olmayacak.

FPÖ, Eyaletlerde de Maaş Artışının Olmamasını Talep Etti
FPÖ lideri Herbert Kickl, eyaletlerde de maaş artışı olmamasını talep etti. Ancak, FPÖ’nün koalisyon ortağı olduğu eyaletlerde de maaş artışı olmayacak. Kickl, Corona konusunda bir sapma yaptıktan ve SPÖ’den ikinci Ulusal Konsey Başkanı Doris Bures tarafından meseleye dönmesi talep edildikten sonra maaşlar hakkında konuştu ve bu durumu, ilgili hükümetlerde sadece junior ortak olmalarıyla gerekçelendirdi. “Kickl sadece kışkırtıcılık yapıyor,” diye ÖVP grup başkanı August Wöginger, sert bir tartışma sırasında yorum yaptı. SPÖ’den de onay geldi, ancak eleştirilerle birlikte: Hükümet enflasyonu durduramadığı için, maaş artışı almamasının da adil olduğunu, Selma Yildirim söyledi.

Memurlar İçin Yüzde 9,15 ile 9,71 Arasında Maaş Artışı
Ulusal Konsey, NEOS’un dışında, kamu hizmeti için maaş anlaşmasını onayladı. Federal memurlar ve sözleşmeli personel, gelecek yıl yüzde 9,15 veya en az 192 Euro daha fazla maaş alacak. Düşük maaşlar yüzde 9,71 artacak ve ek ödemeler de yüzde 9,15 artacak.

Kamu hizmeti çalışanlarının, kamu yaşamının sürdürülmesi için garantör olduğunu belirten Romana Deckenbacher, ÖVP milletvekili ve Kamu Hizmetleri Sendikası (GÖD) başkan yardımcısı, kamu hizmetinin cazip hale getirilmesini savundu. Ancak NEOS’tan Gerald Loacker, kamu hizmeti için yapılan anlaşmanın, metal işçileri için yapılan anlaşmadan (yüzde 8,6) daha yüksek olduğunu eleştirdi.

Yayınlama: 13.12.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.