Avusturya | Wien Energie 2023 Yılı Gelir Kayıplarına Karşın 598,1 Milyon Euro Kar Elde Etti

Avusturya’nın önde gelen enerji şirketi Wien Energie, 2023 mali yılında gelirlerinde %21,4 düşüş yaşamasına rağmen karını %54,9 artırarak 598,1 milyon Euro’ya çıkardı. Şirket, bu karla fiyat indirimleri, tedarik güvenliği ve yenilenebilir enerji yatırımlarını planlıyor.


Avusturya | Wien Energie 2023 Yılı Gelir Kayıplarına Karşın 598,1 Milyon Euro Kar Elde Etti

UTKAN HABER (Viyana)  Avusturya’nın önde gelen enerji şirketi Wien Energie, 2023 mali yılında gelirlerinde yaşanan %21,4’lük düşüşe rağmen karlarını %54,9 oranında artırarak 598,1 milyon Euro’ya çıkardı. Şirketin toplam geliri 4,67 milyar Euro olarak kaydedildi.

Wien Energie CEO’su Michael Strebl, Cuma günü düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Şirket olarak ekonomik olarak sağlam temeller üzerinde duruyoruz. Elde ettiğimiz karlarla fiyat indirimleri, tedarik güvenliği ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmayı planlıyoruz,” dedi.

Enerji Piyasalarındaki Belirsizlik Devam Ediyor

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Viyana Şehir Merkezinde Petrol İstasyonları Arasında 12 Cent Fiyat Farkı Bulunuyor

Avusturya'da yakıt fiyatları Mayıs ayındaki tatil günleri ve uzatılmış hafta ...

Viyana’da Kültürel Çatışmalar Artarken, Başkan Yardımcısı Wiederkehr’den Ulusal Dayanışma Çağrısı

Viyana'nın Başkan Yardımcısı ve Entegrasyon Konseyi Başkanı Christoph Wiederkehr, şehirde ...

Avusturyalı 91 Yaşındaki Milyoner Lugner Düğün Dansı Hazırlıklarına Küçük Arısıyla Başladı

Avusturyalı ünlü iş insanı Richard Lugner, 91 yaşında, "Bienchen" lakaplı ...

Viyana’da 13A Otobüs Şoförü Ağlayan Küçük Çocuklu Anneyi Otobüsten Attı

Viyana'da 13A otobüs hattında çalışan bir şoför, sürekli ağlayan küçük ...

Strebl, enerji piyasalarının geçtiğimiz yıl bir miktar sakinleşse de, durumun hala gergin ve değişken olduğunu belirtti. Özellikle Ukrayna ve Orta Doğu’daki devam eden savaşlar nedeniyle jeopolitik belirsizliklerin sürdüğünü vurgulayan Strebl, “Jeopolitik durum belirsiz kalmaya devam ediyor ve piyasa dalgalanmaları hala bizim için bir risk unsuru,” şeklinde konuştu.

Finansal Sonuçlar ve Müşteriye Yansıyanlar
Wien Energie’nin malzeme harcamaları da %26,1 oranında azalarak 3,5 milyar Euro’ya düştü. Bu düşüşle birlikte şirketin faiz, vergi ve amortisman öncesi karı (EBITDA), %38,2 artışla 777,6 milyon Euro’ya yükseldi. Ancak şirket kanunlarına göre hazırlanan gelir tablosuna göre, yıllık kar 294,8 milyon Euro olarak gerçekleşti. Bu fark, “esasen değerleme etkilerinden” kaynaklanıyor.

2024 yılı için planlarını da açıklayan Strebl, “Sonuçlarımızı müşterilerimiz için rahatlama önlemleri, tedarik güvenliğinin sağlanması ve yeşil yatırımlar şeklinde aktaracağız,” dedi. Şirketin bu yıl için planladığı yatırım programının büyüklüğü 502 milyon Euro olup, bu fonlar yenilenebilir elektrik ve ısı üretimi ile ilgili projelere ve ayrıca şehir soğutmasına yönlendirilecek.

Müşterilerine müjdeli haberler de veren Strebl, toplamda 350 milyon Euro’nun müşterilere aktarılacağını duyurdu. Bu fonlar arasında merkezi ısıtma indirimleri, elektrik ve gaz teklifleri ile bir sosyal paket bulunuyor. Yaz aylarında elektrik ve gaz fiyatlarını düşürmeyi planlayan şirket, “Optima Entspannt” tarifesi müşterilerine Temmuz ayından itibaren elektrik için %55, gaz için ise %22 daha az ücret uygulayacak.

Yayınlama: 04.05.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.