Avusturya | Vorarlberg eyaletinde yeni zam! Elektrik fiyatı kilovat saat başına 10 Cent’ten 25 Cent’e yükseltilecek

Vorarlberg’de enerji fiyatları Nisan’dan itibaren artacak. Aynı zamanda, eyalet hükümeti yasal bir elektrik indirim yapacağını açıkladı.

Avusturya | Vorarlberg eyaletinde yeni zam! Elektrik fiyatı kilovat saat başına 10 Cent’ten 25 Cent’e yükseltilecek

UTKAN HABER (Viyana) – Avrupa’da doğalgaz fiyatları düşmeye devam ediyor. Bununla birlikte, düşük enerji fiyatlarının müşterilere ne zaman ulaşacağı da belirsizliğini koruyor. Energie-Control Avusturya’ya göre, elektrik ve gaz fiyatlarının bu yılın 2. ve 3. çeyreğinde, yani 1 Nisan ile 30 Eylül arasında düşmesi bekleniyor. Ancak o zamana kadar fiyat vidası tekrar dönecek.

Vorarlberg enerji tedarikçisi Illwerke-vkw, 1 Nisan’dan itibaren ev müşterileri için mevcut 10 sent/kilovat saat (net) olan elektrik fiyatını 24 sente yükselteceğini açıkladı. Bunu hafifletmek için, Vorarlberg eyalet hükümeti şimdi yasal olarak bir elektrik indirimini onayladı. Bundan sadece illwerke vkw müşterileri değil, bölgesel tedarikçiler Stadtwerke Feldkirch, E-Werke Frastanz, Montafonerbahn ve Kleinwalsertal dahil olmak üzere tüm haneler yararlanacak.

2022 yılı, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik Askeri operasyonundan sonra enerji arzı ve enerji fiyatları açısından istisnai ve zor bir yıl oldu. Elektrik piyasasındaki aşırı dalgalanmalar, tüm elektrik sağlayıcılarının fiyat ayarlaması yapmak zorunda kaldığı veya yakın gelecekte yapacağı anlamına geliyordu. Toptan elektrik fiyatları 2021’den bu yana kabaca dört katına çıktığından, Vorarlberg ayrıca 1 Nisan 2023’ten itibaren daha yüksek enerji maliyetleriyle karşı karşıya kalacak.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturyalı 92 Yaşındaki Milyoner Lugner 6.Kez Dünya Evine Giriyor

Avusturya'nın tanınmış iş insanı Richard Lugner, 92 yaşında altıncı evliliğine ...

2024 Yılında ORF’ye Kaydolan Viyanalı Kadının Hesabından 1.094 Euro Kesildi

Viyanalı bir kadın, ORF ev hanehalkı vergisi için kaydını yaptırdıktan ...

Avusturya’da Cennet Gibi Hayat: 56 Yaşındaki Adam 10 Yıldır İşsiz ve İşsizlik Maaşı Alıyor!

Avusturya'da işsizlik oranları artarken, uzun süreli işsizlerin yaşadığı zorluklar da ...

Kilovat saat (kWh) başına 3 Cent indirimi
1 Nisan’dan itibaren, tüm Vorarlberg elektrik müşterileri kilovat saat başına 3 Cent elektrik indiriminden yararlanacak. Federal elektrik fiyat freninin aksine, sınır olmadan Vorarlberg eyaletinde Kilovat saat (kWh) başına 3 Cent indiri uygulanacak.

Sonuç olarak, tüketimi 2.900 kWh’in altında olan tüm hanelerin yaklaşık yarısı için elektrik maliyetleri mevcut düşük seviyede kalıyor. Ortalama tüketimi 3.500 kWh olan haneler için, federal ve eyalet sübvansiyonları düşüldükten sonra toplam elektrik maliyeti ayda yaklaşık brüt 6 Euro artmaktadır. 5.000 kWh tüketen 4 kişilik bir evde, sübvansiyonlar düşüldükten sonra elektrik maliyeti ayda yaklaşık 16 Euro artıyor.

Yayınlama: 02.04.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.