Avusturya | Vorarlberg eyaletinde 6 Afgan mülteci 45 yaşındaki bir kadına tecavüz etti! 7 ila 12,5 yıl hapis cezası

Altı Afgan sanık, Feldkirch’teki bölge mahkemesinde, savunmasız bir kadına cinsel istismarda bulunmaktan iki gün boyunca cevap vermek zorunda kaldı. Mülteciler 7 ila 12,5 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.


Avusturya | Vorarlberg eyaletinde 6 Afgan mülteci 45 yaşındaki bir kadına tecavüz etti! 7 ila 12,5 yıl hapis cezası

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’nın Vorarlberg eyaletine bağlı Bludenz’deki mülteci barınağında yaşayan 6 Afgan uyruklu mülteciler, Şubat 2022’de 45 yaşındaki şarhoş bir kadına cinsel istismarda bulundular. Mahkemede ifade veren 23, 26, 29, 36, 52 ve 57 yaşlarındaki Afgan mülteciler sırasıyla 7 yıl, 7 yıl, 7,5 yıl, 8 yıl, 9 yıl ve 12,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Savunma avukatları ek süre istedi, kararlar kesinleşmedi.

7 ila 12,5 yıl hapis cezası
Mahkemede, erkeklerden ikisi kadınla cinsel ilişkiye girdiğini yalanladı. Diğer sanıklar rızaya dayalı ilişkiden bahsetti. Bilirkişi tarafından tüm sanıkların kadınla yakın ilişkisi olduğu gerçeği, ilgili bir raporla doğrulandı. Mahkeme psikiyatristine göre, ikisinde “hafif bir zihinsel engel” olmasına ve erkekler arasında alkol de bulunmasına rağmen, sanıkların hepsinin aklı başındaydı.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Cennet Gibi Hayat: 56 Yaşındaki Adam 10 Yıldır İşsiz ve İşsizlik Maaşı Alıyor!

Avusturya'da işsizlik oranları artarken, uzun süreli işsizlerin yaşadığı zorluklar da ...

Avusturya’da Baba ve Oğul 118 km Hızla Yarıştı: Ehliyetleri ve Araçlarına El Konuldu

Avusturya'nın Steiermark eyaletine bağlı Kapfenberg kentinde baba ve oğul, şehir ...

Avusturya’da Yıllarca Kira Yardımı Alan 70 Yaşındaki Türk İhbar Edildi

Avusturya'nın Tirol eyaletine bağlı İnnsbruck'ta, Türkiye'deki mülklere sahip olmasına rağmen ...

Viyana’daki Bir Apartmanda Yeni Ev Kuralları: Balkonda Sigara İçmek Yasaklandı

Viyana'nın Ottakring bölgesindeki bir apartmanda, yeni ev kuralları gereği balkonda ...

Adli Tıp raporları ile cinsel saldırı tespit edildi
29 Mart 2023 Çarşamba günkü duruşmanın ilk gününde, yapılan sorgulamalarda sanıklardan birkaçı, kadının mülteci evinde kaldığı birkaç gün boyunca her zaman “normal durumda” olduğunu vurguladı. Bu, Şubat 2022’de Bludenz’deki evde yaşamış olan Viyana’dan bir tanık tarafından Cuma günü yalanlandı. Kadının çok sarhoş olduğunu ayağa kalkmakta zorlandığını ve zorulukla konuşabildiği söyledi. Ağır bir alkolik olduğunu iddia eden 45 yaşındaki kendisi, Cuma günü yakınlaştırmalı kamerayla ifade verdi.

Kimliği belirsiz bir yedinci adam da kadını taciz etti

Duruşmanın başında savcı, maktulün o sırada eşiyle yaşadığı bir tartışma nedeniyle evinden çıktığı açıklandı. Çok sarhoş olan kadın yatacak yer arıyordu. Dornbirn tren istasyonunda üçüncü sanık onu fark etti, onunla konuştu ve ona Bludenz’deki bir mülteci evinde birinci sanıkla yatacak yer teklif etti.

Bludenz’e vardığında, 45 yaşındaki kişiye ilk sanığın odasında alkol ikram edildi. Akabinde ilk üç sanığın cinsel tacizde bulunduğu söyleniyor. Cumhuriyet savcılığının verdiği bilgiye göre ertesi gün diğer üç erkek de kadını taciz etti. İncelenen DNA izlerine göre kadına şiddet uygulayan yedinci bir erkeğin de olması gerektiğini ancak bunun henüz tespit edilemediğini söyledi.

Afgan mültecileri savunan avukatlar, savunmalarında 45 yaşındaki kişinin savunmasızlığını sorguladı. Ne de olsa polis mülteci evinde ortaya çıktı, kadın görevlilere net cevaplar verdi ve mülteci evinde kalmak istedi. Ayrıca, eğer orada olsaydı, erkeklerin kadının savunmasızlığını fark edip edemeyecekleri de şüpheli. Avukatlar, 45 yaşındaki kişinin her an konaklama yerinden ayrılmasının mümkün olabileceğini söylüyor.

Buna karşılık, mahkemede kadının savunmasız olduğunun kanıtlandığını belirtti. Cinsel istismarda bulunan 23, 26, 29, 36, 52 ve 57 yaşlarındaki Afgan mülteciler sırasıyla 7 yıl, 7 yıl, 7,5 yıl, 8 yıl, 9 yıl ve 12,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Savunma avukatları ek süre istedi, kararlar kesinleşmedi.

Yayınlama: 02.04.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.