Viyana’da Minareli Camiinin Efsanevi Mimarı Lugner, Bugün Görkemli Bir Törenle Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Viyana’da minareli caminin mimarı Richard Lugner, 31 Ağustos’ta Stephansdom’da düzenlenecek detaylı bir cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlanacak. Tören, Lugner’in istekleri doğrultusunda liturgik seremoniler, konuşmalar ve müzikal performanslarla gerçekleştirilecek ve Lugner-City’ye yapılacak bir araç konvoyu ile sona erecek.

Viyana’da Minareli Camiinin Efsanevi Mimarı Lugner, Bugün Görkemli Bir Törenle Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

UTKAN HABER (Vviyana) – Richard Lugner’in cenaze töreni 31 Ağustos’ta Viyana’daki Stephansdom’da gerçekleşecek. Tören, Lugner’in istekleri doğrultusunda ailesi tarafından titizlikle planlandı. Tören, saat 08:00’de Steffl’in ana kapısında tabutun kabulüyle başlayacak ve liturgik açılış, dualar ve müzikal performanslar eşliğinde devam edecek. Saat 09:00’da başlayacak olan tören, Viyana’nın simge mekanlarından Lugner-City’e yapılacak bir araç konvoyu ile sona erecek.

Lugner – Cenaze Töreninin Dakika Dakika Planı
Cumartesi, 31 Ağustos’ta Richard Lugner son yolculuğuna çıkıyor. Viyana’daki Stephansdom’daki törenin tam detaylı programı “Heute” tarafından açıklandı.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’nın Kärnten Eyaletinde Bir Hafta Ücretsiz Toplu Taşıma Fırsatı
Avusturya’nın Kärnten Eyaletinde Bir Hafta Ücretsiz Toplu Taşıma Fırsatı

Kärnten’de 16-22 Eylül tarihleri arasında toplu taşıma ücretsiz olacak, vatandaşlar ...

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer: Öğrenciler Bugün ‘Otomatik Olarak Mazur Sayılacak’
Avusturya Başbakanı Karl Nehammer: Öğrenciler Bugün ‘Otomatik Olarak Mazur Sayılacak’

Başbakan Karl Nehammer, şiddetli fırtınaların ülkenin altyapısını ciddi şekilde etkilediğini ...

Avusturya VERBUND Müşterilerine 2022 Fiyat Artışı İçin Geri Ödeme Fırsatı: Başvurunuzu Unutmayın!
Avusturya VERBUND Müşterilerine 2022 Fiyat Artışı İçin Geri Ödeme Fırsatı: Başvurunuzu Unutmayın!

VERBUND müşterileri, 2022'deki tartışmalı fiyat artışından kaynaklanan tazminatlarını almak için ...

Avusturya’da Sel Felaketi: Viyana-Penzing’de 100 Kişi Tahliye Edildi!
Avusturya’da Sel Felaketi: Viyana-Penzing’de 100 Kişi Tahliye Edildi!

Yoğun yağış ve fırtına nedeniyle Viyana-Penzing’de Viyana Nehri taştı, 13 ...

Richard Lugner’in kalbi 12 Ağustos’ta sonsuza dek durdu. O zamandan beri ailesi, 31 Ağustos’ta Viyana’daki Stephansdom’da başlayacak olan cenaze törenini organize ediyor. Her şey, daha önceki “Heute” röportajlarında sık sık belirttiği gibi, Baumeister’in isteklerine uygun şekilde planlandı.

Lugner, huzur içinde Grinzing Mezarlığı’na defnedilmek istediğini, çünkü buradan villası görünebildiğini vurgulamıştı. Ayrıca ünlü silindir şapkasının tabutunun üzerine yerleştirilmesini de istedi.

Ailesi, bu istekleri yerine getirmek için çalıştı ve ona layık bir cenaze töreni düzenledi. Şimdi, ailesinin ve tüm Avusturya’nın Lugner’e nasıl veda edeceğine dair tam program ortaya çıktı.

Dakika Dakika Plan

Tören, sabah 8’de tabutun Steffl’in ana kapısında kabulüyle başlayacak, sessiz bir şekilde katedrale girişi sağlanacak. Tabut, Sakristi hizasına geldiğinde Christophorus çanı çalacak.

Tabut, Lerchen arması üzerine yerleştirilecek, burada henüz nöbetçi bir tabut bekçisi olmayacak. Çan sesleri eşliğinde Dom papazı Toni Faber tarafından liturgik açılış yapılacak. Liturgik şarkılar Thomas Dolezal tarafından icra edilecek. Açılış duaları, kutsal su serpmeleri (Aspersion) ve tütsü yakma (Inzensation) törenleriyle devam edecek.

Tabutun yerleştirilmesinin ardından (yaklaşık saat 08:15), nöbetçi tabut bekçileri yerleştirilecek. Halkın kişisel vedası (08:55’e kadar) için orta koridor boyunca giriş sağlanacak, soldan Adlertor salonuna çıkış yapılacak ve Adlertor’dan çıkış sağlanacak.

Saat 09:00’da cenaze töreni başlayacak, Dom Papazı Toni Faber yönetecek ve sade bir mor pluviale giyecek. İlk konuşmayı Norbert Hofer yapacak, ardından Elton John’un “Candle in the Wind” şarkısını Dennis Jale seslendirecek. İkinci konuşmayı Aşağı Avusturya Eyalet Meclisi Başkanı Karl Wilfing yapacak ve Dennis Jale “Always on My Mind” adlı şarkıyı seslendirecek. Son olarak, Edith Leyrer üçüncü konuşmayı yapacak ve Dennis Jale “Amazing Grace” şarkısını söyleyecek.

Daha sonra Dom Papazı Toni Faber, genel duaları ve mezuniyet dualarını okuyacak. Cenaze şirketi, tabutu dışarı çıkarmak için hazırlık yapacak, bu sırada arka planda org müziği çalacak. Cenaze alayı başladığında (tabut taşınmaya başlandığında), Fächer-Polonaise çalınacak ve Lugner, Steffl’in ana kapısına doğru yürütülerek son yolculuğuna uğurlanacak.

Baumeister daha sonra şehir merkezinden Lugner-City’e doğru yol alacak. Otomobil konvoyu Rotenturmstraße’den hareket edecek. Tabut araca yüklendiğinde ve misafirlerin çoğu katedralden çıktığında, Hoch- und Deutschmeister Musikkapelle Radetzky Marşı’nı çalacak. Ardından otomobil konvoyu hareket edecek: Rotenturmstraße, Schwedenplatz, Ring, Staatsoper, Ring üzerinden Parlamento, Neustiftgasse, Gürtel ve son olarak Lugner-City. Bu noktada Heidenturm çanları çalacak ve halka açık cenaze töreni sona erecek.

Özetle:

  • Richard Lugner’in cenaze töreni, 31 Ağustos’ta Viyana Stephansdom’da gerçekleştirilecek ve tören detayları Lugner’in isteklerine uygun olarak ailesi tarafından planlandı.
  • Cenaze töreni sabah 08:00’de başlayacak ve liturgik törenler, konuşmalar, müzik performansları eşliğinde ilerleyecek. Tabut, şehir merkezindeki bir otomobil konvoyuyla Lugner-City’e götürülecek ve halka açık tören sona erecek.

Yayınlama: 31.08.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.