Avusturya UID Genel Başkanı Mahmut Koç: YSK seçmen kaydınızı kontrol edip, mutlaka Demokratik hakkınızı kullanınız!


Türkiye genel seçimler yaklaşması ile birlikte çalışmalarına hız veren Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Avusturya Başkanı Mahmut Koç, iftar yemeğinde basın mensuplarıyla buluştu.


Avusturya UID Genel Başkanı Mahmut Koç: YSK seçmen kaydınızı kontrol edip, mutlaka Demokratik hakkınızı kullanınız!

UTKAN HABER (Viyana) – Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Avusturya Başkanı Mahmut Koç, Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlenen iftar yemeğinde medya mensuplarıyla buluştu. Birtakım temaslarda bulunmak için Viyana’ya gelen, TBMM Türkiye-Avusturya Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Adıyaman milletvekili Muhammed Fatih Toprak’ta toplantıya katıldı. Güncel konuların ele alındığı proğramda 14 Mayıs 2023 cumhurbaşkanlığı ve millletvekili seçimleri için neler yapılabileceği değerlendirildi.

AK Parti Adıyaman milletvekili Muhammed Fatih Toprak, ‘’Öncelikle başkan Koç’a ve ekibine teşekkür etti. Avusturya’daki Türkiye kökenli vatandaşlarımızın cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde sandığa gitmesi, oylarını vermesi çok önemli. Bu anlamda seçimlere mutlaka katılmaları çağrısında bulunuyoruz” dedi.

UID Avusturya Başkanı Koç ve ekibi, misafir milletvekili Muhammed Fatih Toprak’a teşekkür etti

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Evini Yenileyenlere 2.000 Euro’ya Kadar Bonus: Destekten Nasıl Faydalanılır?

Avusturya'da iç mekan yenileme projelerine yönelik olarak ev sahipleri ve ...

Avusturya’da 60 yaşında Bir Adam Dört Aydır ORF’den Ödeme Mektubunu Bekliyor


Viyana'da yaşayan 60 yaşındaki Franz, Avusturya Radyo Televizyon Kurumu'na (ORF) ...

Alman Sürücü Avusturya’da Hız Limitini İkiye Katlayınca Arabasını Kaybetti

Avusturya'da bir Alman sürücü, hız limitinin neredeyse iki katı hızla ...

Avusturya Devletinden Ev Alacaklara 11.500 Euro’ya Kadar Destek: Tapu ve ipotek tescil ücretleri kaldırılıyor

Federal hükümet, genç insanları ve aileleri desteklemek amacıyla konut sahipliği ...

12.Viyana Bahçe Restaurant’ta düzenlenen iftar programında konuşan Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Avusturya Başkanı Mahmut Koç, Ramazan ayının iyiliğe, güzelliğe, bolluk ve berekete vesile olmasını diledi.

Kayıt sorgulama ve itiraz için son tarih: 2 Nisan
Mahmut Koç toplantıda, ”Türkiye’deki seçim sistemi ve siyasi gelişmeleri anlattı. Mayıs ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için sayılı günler kaldı. Yurtdışındaki vatandaşlarımızın seçime katılabilmesi için Yurtdışı Seçmen Kütüğü’nde yazılı olması gerekmektedir. Zamanın daraldığını ve son 3 gün kaldığını’’ söyledi.

Mutlaka oylarınızı kullanın
Avusturya UID Başkanı Koç, ”Seçmenlerin mutlaka sandığa gidip kesinlikle bu demokratik haklarının kullanması yönünde çağrı yaptı. 2018 yılında gerçekleşen cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde, Avusturya genelinde seçime katılım oranı yüzde 48,9 olduğunu ve 106 bin 657 kişinin demokratik hakkının kullandığını’’ belirtti.

Seçime katılım oranını artıracağız
Ayrıca Mahmut Koç, ‘’14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde, katılım oranını yükseltmek için medya mensuplarınında vatandaşlara çağrı yapılması konusuna değindi. A partisi veya B partisinin seçim propagandası yapmıyoruz amacımız Avusturya’da yaşayan tüm seçmenlerin sandığa gitmelerini teşvik etmeliyiz.’’ diye konuştu.

Avusturya’da 13 gün boyunca oy kullananılabilinecek
27 Nisan – 9 Mayıs tarihleri arasında T.C. Avusturya Başkonsoloslukların olduğu Viyana, Salzburg ve Bregenz’de sandıklar kurulacak. Bunun yanı sıra Innsbruck, Graz ve Linz şehirlerinde de seçim sandıkları kurulacak. Söz konusu yerlerde, 29 Nisan 2023 Cumartesi, 30 Nisan 2023 Pazar ve 1 Mayıs 2023 Pazartesi günü birer sandık, Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci oylamaya kalması durumunda, 20 Mayıs 2023 Cumartesi e 21 Mayıs 2023 Pazar birer sandık kurulacak.’’ diye açıklamalarda bulundu.

Yayınlama: 31.03.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.