Avusturya | Traiskirchen Mülteci Kampında Bıçaklı Saldırı: Bir Kişi Hayati Tehlike Altında

Baden bölgesindeki Traiskirchen mülteci kampında, 22 yaşındaki bir Marokko vatandaşı, 24 yaşındaki bir Libya vatandaşını bıçakla yaraladı. Saldırı sonucunda ağır yaralanan genç, Viyana’daki Meidling hastanesine kaldırıldı. Şüpheli, polis tarafından tutuklandı.

Avusturya | Traiskirchen Mülteci Kampında Bıçaklı Saldırı: Bir Kişi Hayati Tehlike Altında

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’nın Traiskirchen sığınma merkezinde dün akşam saat 19.20 sıralarında yaşanan bıçaklı saldırı, bölgede büyük endişe yarattı. Polis, 22 yaşındaki Marokko vatandaşı bir gencin, bir tartışma sonucu 24 yaşındaki Libya vatandaşı bir gence birkaç kez bıçakla saldırdığını bildirdi. Saldırı sonucu ağır yaralanan genç, acil olarak hastaneye, ardından Viyana’daki Meidling hastanesine nakledildi ve hayati tehlike altında olduğu açıklandı.

Polis sözcüsü Raimund Schwaigerlehner, “Kasten adam öldürmeye teşebbüsten” soruşturma yürütüldüğünü belirterek, şüphelinin Traiskirchen Polis İstasyonu memurları tarafından kısa bir kaçışın ardından tutuklandığını açıkladı. Soruşturma halen devam ediyor ve sorgulamalar Salı günü gerçekleştirilecek.

Bu olay, Niederösterreich eyaletinin baş yardımcısı ve FPÖ eyalet parti başkanı Udo Landbauer tarafından eleştirildi. Landbauer, bu tür olayların federal hükümetin, özellikle İçişleri Bakanı Karner’in sorumluluğu altındaki sığınma politikasının bir yansıması olduğunu vurgulayarak, sığınma sürecinin derhal durdurulması gerektiğini ifade etti. Landbauer, “Marokkalı bir sığınmacının bizde işi yok. Bu, Avusturyalıların memnuniyetle tatil yaptığı güvenli bir ülkedir,” diyerek sığınma politikasında daha sert önlemler alınmasını talep etti.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Enflasyon Düşüyor: 2024 Mayıs Ayında Yüzde 3,3’e Geriledi

Avusturya'da enflasyon düşüş eğilimini sürdürüyor ve Mayıs ayında yüzde 3,3'e ...

Avusturya’da özel ev kiraları yüzde 9 arttı, konut fiyatları ise yüzde 2,6 düştü

Statistik Austria'ya göre, Avusturya'da özel ev kiraları 2022'ye göre yüzde ...

Viyana’da Galatasaray’ın Şampiyonluk Kutlamaları Başladı

Galatasaray, Konyaspor'u 3-1 yenerek Süper Lig şampiyonu oldu ve 24. ...

Viyana’nın Favoriten Bölgesinde Yine Olay: Polis Memuru Bıçaklı Saldırıya Uğradı

Viyana'nın Favoriten bölgesinde, 41 yaşındaki Ürdün vatandaşı bir adam, bıçakla ...

Yayınlama: 20.02.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.