Avusturya polisi Deutschkreutz sınır geçişinde 46 göçmeni ölümcül tehlikeden kurtardı

Suriye vatandaşları yanında Türk vatandaşlarının olduğu 46 insan kaçak olarak kapalı bir minibüs içinde Avusturya sınırından geçerken boğulmaktan son anda kurtarıldı.

Avusturya polisi Deutschkreutz sınır geçişinde 46 göçmeni ölümcül tehlikeden kurtardı

UTKAN HABER (Viyana) – Pazar gecesi Avusturya’ya yönelik acımasız bir göçmen taşıma olayı, ölümcül bir trajedinin önüne geçilerek sona erdi. 46 göçmen, aralarında kadınlar ve 14 çocuk bulunan, dar bir kamyondaki yük bölmesinde saatlerce kilitli kaldılar ve boğulma tehlikesi yaşadılar. Ancak Burgenland, Deutschkreutz sınır geçişinde görevli polisler sayesinde mahsur kalan göçmenler kurtarıldı.

Bu tehlikeli olayda, göçmenlerin dar ve nefes alması zor koşullar altında bulundukları tahmin ediliyor. İlk incelemelere göre, kaçakçının beyaz bir Mercedes Sprinter ile Sırbistan’dan yola çıktığı düşünülüyor.

Yük bölmesinde bulunan 24 erkek, sekiz kadın ve 14 çocuk, taşıma aracının Burgenland’daki Deutschkreutz sınır geçişine geldiği sırada neredeyse güçten düşmüşlerdi. Görevdeki polis memurları ve askerler, “kapıların vurulduğunu” ve içerideki insanların zor durumda olduğunu bildirdi.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Viyana’da Wiener Reparaturbon Programı Yeniden Başlıyor: Onarımlar İçin Destek Geri Dönüyor

21 Mayıs'tan itibaren Viyana'da sevilen destek programı Wiener Reparaturbon, çeşitli ...

Avusturyalı 91 Yaşındaki Milyoner Lugner Sonunda Aradığı Aşkı Buldu! Altıncı Defa Evlenecek

Avusturya'nın tanınmış iş insanlarından 91 yaşındaki Richard Lugner, hayatının aşkını ...

Avusturya Bira Partisi Aylık 2.800 Euro Maaşla Çalışacak Personel Arıyor

Geçen hafta Ulusal Konsey seçimlerinde adaylığını duyuran Bira Partisi, personel ...

Avusturya’da Akaryakıt Fiyatları Tırmanışta: Yakıt ikmali için en ucuz zaman ne zaman?

Avusturya'da tatil günleri ve uzun hafta sonları öncesi benzin fiyatları ...

Polisler, Mercedes Sprinter’ın yük bölmesinin kapılarını açtığında, mahsur kalan göçmenler neredeyse çıkacak hali kalmamış bir şekilde karşılarına çıktılar. Nefes almakta güçlük çekiyorlardı ve son derece kötü bir durumdaydılar. Bazıları midesini boşaltmış gibiydi ve yüzleri solgun görünüyordu.

Kaçakçı, gözaltına alındı ve kurtarılan göçmenlere yardım sağlandı. Göçmenler daha sonra Heiligenkreuz’daki polis karşılama merkezine götürüldüler ve şu anda ifadeler alınıyor. Soruşturma devam ediyor ve olayla ilgili daha fazla ayrıntı öğrenilecek. Bu trajik olayın ardından, polislerin hızlı müdahalesi sayesinde ölümcül bir trajedi önlendi.

Yayınlama: 25.09.2023