Avusturya | ÖVP İşsizlik Maaşlarının – AMS Düşürülmesini İstiyor

Başbakan Karl Nehammer ,2030’a kadar yıllık maaş yan giderlerinde %0,5 puanlık bir azalma öngören “Avusturya Planı”nı duyurdu. Bu azalma, işsizlik sigortasındaki (AMS parası olarak da bilinir) kesintilerle kısmen finanse edilecek. Ayrıca, işsizlik maaşı alırken yapılan küçük işlerin imkanının kaldırılması ve net değiştirme oranının %55’ten zamanla %50’nin altına düşürülmesi planlanıyor.

Avusturya | ÖVP İşsizlik Maaşlarının – AMS Düşürülmesini İstiyor

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya Başbakanı Karl Nehammer  (ÖVP), maaş yan giderlerini azaltmayı ve işsizlik sigortasında (AMS parası) kesintilere gitmeyi öngören bir planı kamuoyuyla paylaştı. “Avusturya Planı” kapsamında, işsizlik maaşı alırken yapılan küçük işlerin imkanının kaldırılması ve maaş yan giderlerinde 2030’a kadar yıllık %0,5 puanlık bir azalma sağlanması hedefleniyor.

Bu plan, özellikle işsizlik sigortasındaki kesintilerle finanse edilecek. ÖVP, mevcut net değiştirme oranını yüzde 55’ten zamanla yüzde 50’nin altına düşürmeyi amaçlıyor. Bu değişikliklerin, işsizlik maaşı için yapılan harcamaların azaltılması ve vergiler ile sosyal sigorta primlerinden elde edilen gelirlerin artırılması amacını taşıdığı belirtiliyor.

Finansman konusunda, ÖVP işsizlik sigortası katkılarında indirim yapmayı ve Aile Yükü Denkleştirme Fonu’na (FLAF) kamu katkısı sağlayarak şirketleri rahatlatmayı planlıyor. Bu önlemler, gelecek dört yıl içinde üç milyar Euro’dan fazla getiri sağlayacak. Halk Partisi’nin uzun vadeli hedefi, 2023’e kadar maaş yan giderlerinde %1,1 puanlık bir azalma sağlamak.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Enflasyon Düşüyor: 2024 Mayıs Ayında Yüzde 3,3’e Geriledi

Avusturya'da enflasyon düşüş eğilimini sürdürüyor ve Mayıs ayında yüzde 3,3'e ...

Avusturya’da özel ev kiraları yüzde 9 arttı, konut fiyatları ise yüzde 2,6 düştü

Statistik Austria'ya göre, Avusturya'da özel ev kiraları 2022'ye göre yüzde ...

Viyana’da Galatasaray’ın Şampiyonluk Kutlamaları Başladı

Galatasaray, Konyaspor'u 3-1 yenerek Süper Lig şampiyonu oldu ve 24. ...

Viyana’nın Favoriten Bölgesinde Yine Olay: Polis Memuru Bıçaklı Saldırıya Uğradı

Viyana'nın Favoriten bölgesinde, 41 yaşındaki Ürdün vatandaşı bir adam, bıçakla ...

Plan, işsizlikle ilgili daha önce başarısız olan bir reform girişimini takip ediyor ve yaklaşmakta olan seçim kampanyası için bir konumlandırma olarak görülüyor. Bu yeni düzenlemeler, sosyal sisteme göçün sınırlandırılması ve gönüllü olarak daha uzun süre çalışma teşvikleri gibi diğer önlemlerle desteklenecek. Bu planın, Avusturya’nın ekonomik ve sosyal yapı üzerinde önemli etkileri olması bekleniyor.

Yayınlama: 17.02.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.