Avusturya Otobanlarında Fahiş Akaryakıt Fiyatları: Bir Depoda 34 Euro Fark Oluyor

Avusturya otobanlarında akaryakıt fiyatları şehir içinden çok daha yüksek olup, 60 litrelik bir depoda 34 Euro fark yaratıyor. 


Avusturya Otobanlarında Fahiş Akaryakıt Fiyatları: Bir Depoda 34 Euro Fark Oluyor

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya otobanlarında akaryakıt fiyatlarının yüksekliği dikkat çekiyor. Şehir içinde dizelin litresi 1,58 Euro iken, otobanlarda bu fiyat 2,15 Euro’ya kadar çıkıyor. Benzer şekilde, benzin fiyatı şehir içinde 1,64 Euro iken, otobanlarda ortalama 2,10 Euro’ya satılıyor.

Otoban ve Şehir İçi Fiyat Farkı
Otoban ile şehir içi arasındaki fiyat farkı benzinde litre başına 46 Cent, dizelde ise 56 Cent’tir. Bu fark, 60 litrelik bir dizel araç için şehir içinde 95 Euro’ya dolan bir depo için otobanda 129 Euro ödenmesine neden oluyor. Yani, bir depo akaryakıtta otoban ile şehir içi arasında 34 Euro gibi yüksek bir fiyat farkı bulunuyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Enflasyon Düşüyor: 2024 Mayıs Ayında Yüzde 3,3’e Geriledi

Avusturya'da enflasyon düşüş eğilimini sürdürüyor ve Mayıs ayında yüzde 3,3'e ...

Avusturya’da özel ev kiraları yüzde 9 arttı, konut fiyatları ise yüzde 2,6 düştü

Statistik Austria'ya göre, Avusturya'da özel ev kiraları 2022'ye göre yüzde ...

Viyana’da Galatasaray’ın Şampiyonluk Kutlamaları Başladı

Galatasaray, Konyaspor'u 3-1 yenerek Süper Lig şampiyonu oldu ve 24. ...

Viyana’nın Favoriten Bölgesinde Yine Olay: Polis Memuru Bıçaklı Saldırıya Uğradı

Viyana'nın Favoriten bölgesinde, 41 yaşındaki Ürdün vatandaşı bir adam, bıçakla ...

ÖAMTC Uzmanlarından Tavsiyeler
ÖAMTC uzmanları, uzun hafta sonu için planlanan kısa gezilerde ve tatil günlerinde yakıt almanın maliyet açısından en mantıklı seçenek olduğunu belirtiyor. Önceki yıllardan elde edilen verilere göre, tatil gününün öncesinde veya sonrasında yakıt almak genellikle daha pahalıya mal oluyor. Pazar günleri istasyonlara yapılan ziyaretler ise, Pazartesi sabahına kadar genellikle daha uygun fiyatlar sunuyor.

Viyana’da Yakıt Fiyatları ve Farklılıklar
15 Mayıs 2024 tarihinde Utkan Haber sayfasında yer alan habere göre, Viyana şehir içindeki akaryakıt istasyonları arasında neredeyse 12 Cent fiyat farkı bulunuyor. Avusturya’nın başkenti Viyana’da akaryakıt fiyatları neredeyse günlük olarak değişiyor. Şehir merkezinde bulunan petrol istasyonlarındaki fiyat farklılıkları oldukça dikkat çekici.

Örneğin:

  • OMV’de motorin 1,69 Euro, benzinin litresi 1,72 Euro
  • Shell’de dizel 1,65 Euro, benzin 1,69 Euro
  • Eni petrol istasyonunda ise dizel 1,57 Euro, benzin 1,62 Euro

Bu durumda, petrol istasyonları arasında neredeyse 12 Cent fiyat farkı bulunuyor. 60 litrelik bir depo doldurulduğunda 7,20 Euro daha fazla ödenmiş oluyor.

Özet:
Avusturya otobanlarında akaryakıt fiyatları, şehir içi fiyatlara göre oldukça yüksek. Dizel ve benzin fiyatları otobanlarda şehir içi fiyatlarına kıyasla litre başına sırasıyla 56 Cent ve 46 Cent daha pahalı. Bu fark, 60 litrelik bir depo doldurulduğunda 34 Euro’ya kadar çıkabiliyor. ÖAMTC uzmanları, tatil günlerinde yakıt almanın daha avantajlı olduğunu belirtiyor. Viyana’daki akaryakıt istasyonları arasında da dikkat çeken fiyat farklılıkları bulunuyor.

Yayınlama: 17.05.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.