Avusturya | Oberösterreich Eyaletinden Ailelere Noel Bonusu: Her Çocuk için 100 Euro Ekstra Yardım

Yukarı Avusturya eyalet hükümeti, yüksek enflasyona karşı mücadele eden ve düşük gelirli ailelere destek amacıyla, her çocuk için 100 Euro ekstra Noel bonusu ödemesi yapacak. Ödeme, toplamda 52.000’den fazla aile ve 95.000 çocuğu kapsayacak.


Avusturya | Oberösterreich Eyaletinden Ailelere Noel Bonusu: Her Çocuk için 100 Euro Ekstra Yardım

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’nın Oberösterreich eyalet hükümeti, düşük gelirli ailelere yönelik Noel bonusu olarak her çocuk için 100 Euro ekstra yardım sağlayacak. Bu destek, Aralık ayında 52.000’den fazla aileye ve yaklaşık 95.000 çocuğu kapsayacak, ailelerin alabileceği maksimum miktar ise 400 Euro olacak.

Yıllık 65.000 Euro brüt gelirin altında olan haneler ve diğer yardımları alan aileler bu bonustan faydalanabilecek. Ayrıca, en az 4. seviye bakım parası alan yakınlarına bakım veren aile bireylerine 750 Euro destek sağlanacak. Bu yardımlar, yüksek enflasyon ve artan yaşam maliyetleri nedeniyle zorlanan aileler için önemli bir destek olarak görülüyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da KDV İndirimi: Tereyağı 10 Cent, Süt 7 Cent, Yumurta Başına 1,7 Cent Ucuzluyor

Sosyal Demokratlar (SPÖ) kutlama havasında: Yılın ikinci yarısından itibaren temel ...

Avusturya Başbakanı’ndan Ucuz Elektrik Müjdesi: Kilovat Saat 10 Sentin Altına Düşüyor

Avusturya’da elektrik fiyatlarının düşmesi bekleniyor. Devlet enerji şirketi Verbund, Mart ...

Avusturya’da FPÖ’den ORF Maaşlarına Tepki: Ortalama Aylık Maaş 7.140 Euro Brüt

Avusturya'da FPÖ Genel Sekreteri ve Medya Sözcüsü Christian Hafenecker, hane ...

Viyana’da Kira Krizine Karşı Radikal Adım: Belediye Evlerinde Kuralları Değişiyor

Viyana Belediyesi, özel kampanyalar ve yeni bir tahsis modeliyle daha ...

  • Noel Bonusu: Yukarı Avusturya eyalet hükümeti, Aralık ayında 52.000’den fazla aileye, çocuk başına 100 Euro olmak üzere toplamda yaklaşık 95.000 çocuğu kapsayan bir Noel bonusu ödeyecek. Ailelerin toplam alabileceği maksimum miktar 400 Euro olarak belirlendi.
  • Kimler Faydalanabilir: Bu destek, yıllık 65.000 Euro brüt gelirin altında olan hanelere otomatik olarak verilecek. Ek olarak, bu yıl Yukarı Avusturya Enerji Maliyeti Desteği gibi diğer yardımları alan ailelere de bu bonus ödenecek.
  • Eyalet Başkanının Açıklaması: Eyalet Başkanı Thomas Stelzer, özellikle Noel döneminin düşük gelirli aileler için ekstra bir yük olduğunu belirtiyor ve bu bonusun ailelere yardımcı olacağını vurguluyor.
  • Bakıcı Ailelere Ek Yardım: Şu anda, en az 4. seviye bakım parası alan yakınlarına bakım veren 80.000’e kadar aile bireyi, hükümetten 750 Euro alacak. Bu, bakım reformu çerçevesinde sağlanan bir destektir.

Yayınlama: 04.12.2023