Avusturya | Niederösterreich’da Sahte Doktor Kendini Emekli Etmeye Çalıştı: Yeniden Yakalandı

Niederösterreich’da, kendi emekliliğini sahteleyerek onaylatmak isteyen ve kendini doktor olarak tanıtan bir kişi, Bundeskriminalamt tarafından yeniden yakalandı.

Avusturya | Niederösterreich’da Sahte Doktor Kendini Emekli Etmeye Çalıştı: Yeniden Yakalandı

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’nın Niederösterreich eyaletinde 58 yaşındaki bir adam, son mahkumiyetinin ardından deneme süresindeyken, kendini doktor olarak tanıtarak kendi emekliliğini sahteleyerek onaylatmaya çalıştı. Eyalet kriminal polisleri, Task Force SOLBE üyesi olarak, savcılığın emriyle adamı buldu.

Adamın, hastane sonuçlarını sahteleyerek erken emekli olmaya çalıştığı ve 2020 yılında bu nedenle şartlı hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi. O zaman zarar yaklaşık 150.000 Euro olarak hesaplanmıştı.

Üç yıllık deneme süresi boyunca, şüpheli yüzde yüz engelli olduğunu sahteleyerek tanıları raporlarda sahtelediği ve engelli kartı kullanarak çeşitli indirim ve muafiyetlerden faydalandığı belirtiliyor. Bu suçların toplam zararı neredeyse 390.000 Euro olarak tahmin ediliyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da 90 Km/s Hız Sınırı Olan Yolda 157 Km/s ile Giden Sürücünün Ehliyetine El Konuldu

Avusturya'nın Niederösterreich eyaletinde, 90 km/s hız sınırı olan bir yolda ...

Avusturya’nın Niederösterreich Eyaletinde Aşırı Hız Yapan Dokuz Araca El Konuldu

Avusturya'da yürürlüğe giren yeni trafik yönetmeliği kapsamında, aşırı hız yapan ...

Avusturya’da 44 Yaşında bir Kadın 8 Yıl Boyunca Haksız Yere 120 Bin Euro Sosyal Yardım Aldı

Niederösterreich eyaletinde bir kadın, sekiz yıl boyunca yanlış beyanlar ve ...

İçişleri Bakanı Gerhard Karner, bu olay vesilesiyle Bundeskriminalamt’ın ve Task Force SOLBE’nin mükemmel performansını övdü. 2022’de sosyal yardım hilelerine karşı yapılan 3.173 şikayetin çözüm oranının yüzde 99,8 olduğu vurgulandı.

Bu olay, sosyal yardım sistemlerine yönelik dolandırıcılık girişimlerinin ciddiyetini ve bu tür suçlara karşı etkili soruşturma ve önlemlerin önemini gösteriyor. Adamın, St. Pölten savcılığına şikayet edileceği ve Bundeskriminalamt’ın gelecekte de bu tür soruşturmaları kararlılıkla sürdüreceği belirtiliyor.

Yayınlama: 09.12.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.