avusturya viyana enerji yardım ams ma40 ikramiye bonus emekli ev yardımı avusturya haberleri viyana haberleri

Avusturya | Klagenfurt’ta Bir İlkokulda Öğrenciyi İten, Çimdikleyen ve Saçlarını Çeken Öğretmen Açığa Alındı

Avusturya’nın Klagenfurt kentinde, yaklaşık 40 yıllık deneyime sahip bir ilkokul öğretmeni, öğrencilere fiziksel ve sözlü saldırı iddiaları nedeniyle işten çıkarıldı.

Avusturya | Klagenfurt’ta Bir İlkokulda Öğrenciyi İten, Çimdikleyen ve Saçlarını Çeken Öğretmen Açığa Alındı

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’nın Kärnten eyaletine bağlı Klagenfurt’ta yıllarca görev yapmış bir ilkokul öğretmeni, öğrencilere yönelik hakaret ve saldırı iddiaları nedeniyle işten çıkarıldı. Yaklaşık 40 yıllık bir kariyere sahip olan öğretmenin, öğrencilere fiziksel ve sözlü saldırıda bulunduğu bildirildi.

Klagenfurt’taki İlkokulda Öğretmen Skandalı: Öğrencilere Saldırı ve Hakaret
“Kleine Zeitung” ve “Heute” gazetelerinin raporlarına göre, öğretmenin 22 Nisan’da göçmen kökenli bir öğrenciye fiziksel saldırıda bulunması olayı bardağı taşıran son damla oldu. Öğretmen, öğrenciyi “Sınıfta daima dikkat çeken tek kişi sensin” diyerek azarlamış ve ardından sandalyeden itmiş. Ayrıca öğretmenin “Nasıl bu kadar aptal olabilirsin ve şimdi de ağlıyorsun?” diyerek öğrenciye terlikle vurduğu ifade edildi.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Viyana’da Şok Karar! Bu Bonus Artık Verilmeyecek

Viyana, Avusturya’da artırılmış eğitim ödeneğini kaldıran ilk eyalet oldu. Uygulama ...

Avusturya’da Türk Aileden Şok Dava: DNA Testi Üç Kızın Babasının Farklı Olduğunu Ortaya Çıkardı

Avusturya’nın Vorarlberg eyaletinde yaşayan Türk kökenli bir aile, Steiermark’ta görev ...

Avusturya A4 Otoyolunda İki Ayrı Operasyonda 46.800 Kaçak Sigara Ele Geçirildi

Avusturya Gümrük Müdürlüğü (Zollamt Österreich), kaçak sigara ticaretine karşı A4 ...

Viyana’da Mindestsicherung Alarmı: Başkan Ludwig’den “Tüm Alanlarda Tasarruf” Uyarısı!

Avusturya’nın başkenti Viyana’da SPÖ ile NEOS arasında kurulan yeni koalisyon, ...

Bu olayın ardından öğretmenle ilgili daha fazla kötü tecrübe ortaya çıktı. Ebeveynlerin WhatsApp grubunda yapılan tartışmalar sonucunda, öğretmenin okula yeni başlayan çocuklara yönelik “Sen beyni olmayan bir densiz çocuksun” veya “Sen şişmansın, annen tembel ve bu yüzden paranız yok” gibi aşağılayıcı ifadeler kullandığı öğrenildi.

Klagenfurt Eğitim Direktörü Isabella Penz, öğretmenin iş akdinin sonlandırıldığını ve kovulduğunu açıkladı. Öğretmen, suçlamaları reddetse de, yasal olarak suçsuzluk karinesinin geçerli olduğu belirtildi. Öğretmenin kendini savunması için Pazartesi’ye kadar süresi varken, Klagenfurt Savcılığı’na durumla ilgili bir rapor gönderildi.

Eğitim Direktörlüğü tarafından başlatılan iç soruşturma süreci devam ediyor. Bu süreçte, öğretmenin geçmişte de benzer davranışlarda bulunup bulunmadığı araştırılıyor. Penz, öğretmenle ilgili daha önce bilinen bir düzensizlik olmadığını belirtti.

 - Avusturya
Yayınlama: 03.05.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.