Avusturya | Kärnten’deki Milyonluk Kripto Para Dolandırıcılığı Davasında Şok İtiraf

Kärnten, Klagenfurt’ta gerçekleşen bir kripto para dolandırıcılığı davasında, 26 yaşındaki baş şüpheli Benjamin H. suçlamaları kabul etti. Lüks bir yaşam sürdüğü belirtilen genç, ticari dolandırıcılık, kara para aklama ve suç örgütü kurma suçlarından yargılanıyor. Eski kız arkadaşının ifadesinin ardından gerçekleşen bu itiraf, davaya yeni bir yön kazandırdı.

Avusturya | Kärnten’deki Milyonluk Kripto Para Dolandırıcılığı Davasında Şok İtiraf

UTKAN HABER (Viyana) – Klagenfurt, Kärnten’de devam eden bir kripto para dolandırıcılığı davasında 26 yaşındaki baş şüpheli Benjamin H., Dubai ve Bali’de villaları, garajında Ferrari’si ve bileğinde altın Rolex’i olan bir yaşamdan, suçlamaları kabul eden bir mahkumiyete doğru sürpriz bir dönüş yaşadı. Benjamin H., ticari dolandırıcılık, kara para aklama ve suç örgütü kurma suçlarından yargılanıyor ve on yıl hapis cezasıyla karşı karşıya.

Baş sanığın eski kız arkadaşı ve en önemli tanığın ifadesinin ardından, Benjamin H. mahkemede her şeyi itiraf etti. Okuldan ayrılan ve kripto para girişimcisi olan genç, en az 40.000 yatırımcıyı dolandırmış ve 70 ile 120 milyon Euro arasında zarara yol açmıştı. Eski kız arkadaşı, Benjamin H.’nin lüks bir yaşam sürdüğünü ve “Bir son iş daha, sonra zenginiz,” diyerek planlar yaptığını anlattı.

Dava, Benjamin H.’nin itirafıyla yeni bir boyut kazandı. Artık iflas etmiş durumda olan genç, “Her şeyi yapabileceğimi düşündüm. Parayla her kapıyı açabileceğimi düşündüm,” dedi. Mahkemede yaptığı bu itiraf, davaya büyük bir dönüş getirdi.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’nın Eyaletlerinde Yapılan Kira ve Enerji Yardımları

2024 yılında, aile yardımları, çocuk yardımları ve emekli maaşları ne ...

Kärntenli genç, şimdi bir zorunlu savunma avukatı tarafından temsil ediliyor ve ev hapsi talebi ertelendi. Davada yedi suç ortağı daha yargılanıyor ve bir diğer şüpheli Bali’de teslim oldu. Bu dava, kripto para dünyasındaki karanlık yönleri ve dolandırıcılık suçlarının ciddiyetini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Yayınlama: 15.11.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.