Avusturya Hükümeti Akaryakıta uygulanan ne KDV’yi indiriyor ne de MöSt vergisini askıya alıyor

Madeni yağ vergisi (MöSt), genellikle dizel veya benzin litresi başına alınan bir tüketim vergisidir. Bir litre dizel için 39,7 Cent ve bir litre benzin için 48,2 Cent MöSt vergisi alınmaktadır.

Avusturya Hükümeti Akaryakıta uygulanan ne KDV’yi indiriyor ne de MöSt vergisini askıya alıyor

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’da bir litre dizel için 39,7 Cent ve bir litre benzin için 48,2 Cent madeni yağ vergisi uygulanmaktadır.2020’deki pandemi kaynaklı düşüşün ardından, vergi gelirleri 2021’den bu yana yeniden keskin bir şekilde arttı ve net bir artış eğilimi gösteriyor. Avusturya’da madeni yağ vergisinden elde edilen vergi geliri en son 4,2 milyar avroya ulaştı. Bu, %95’i benzin ve motorine uygulanan vergi ile açık ara en karlı özel tüketim vergisi olmasını sağlıyor.

Yüksek enflasyon şu anda Avusturya’da hayatı çok daha pahalı hale getiriyor.Karşı önlemler alınmadığı takdirde, şirketler ve hane halkları önümüzdeki aylarda daha büyük fiyat artışları bekleyebilirler. Buna karşı koymak için ekonomi,Akaryakıtta bir litre dizel için 39,7 Cent ve bir litre benzin için 48,2 Cent alınan verginin askıya alınmasını talep ediliyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Viyana-Favoriten’de Vahşi Gasp: 2 Suriyeli Şüpheli Tespit Edildi

Viyana’nın Favoriten semtinde Keplerplatz çevresinde 24 Temmuz’da iki kişiye yönelik ...

Viyana FPÖ’sü Belediye Konutlarının Yönetiminde Reform İstiyor

Viyana Özgürlük Partisi (FPÖ), belediyeye ait konutların yönetiminde köklü bir ...

Avusturya’da Öğrenci Dizüstü Bilgisayarlarında Çocuk Koruması Genişletildi

Avusturya’da Nisan ayından itibaren, çocukları internette yaşlarına uygun olmayan içeriklerden ...

Avusturya’da Elektrik Desteği: Haneler Yıllık Yaklaşık 60 Avro Tasarruf Edecek

Avusturya Başbakanı Christian Stocker, 500 milyon avroluk bir paketle elektrik ...

Avusturya’da Akaryakıtta uygulanan KDV oranı %20’dir
Madeni yağ vergisi 1980’lerin sonlarından beri sürekli olarak artırılmıştır. Temmuz 2022’de planlanan C0 2 fiyatlandırması ile birlikte, mevcut durum nedeniyle şiddetle reddedilmesi gereken bir sonraki artış yakındır.

Bir sonraki fiyat zammı 1 Temmuz’da gelecek: Yeşil koalisyon ortağı, Kasım 2021’de kararlaştırılan Co2 vergisini askıya almayı hâlâ şiddetle reddediyor. Bu da yakıt fiyatını yeniden litre başına en az 10 sent artıracak.

Artan fiyatlar ile katma değer vergisi yükselir, bu nedenle devlet burada her gün önemli ölçüde ek gelir elde eder. Avusturya’da ayda yaklaşık bir milyar litre sıvı petrol ürününden elde edilen ek gelir kayda değerdir. Tek başına bu miktar  , cari fiyatlarla ayda yaklaşık 100 milyon Euro ek gelir anlamına geliyor.

Her halükarda bir rahatlama olmalı, çünkü enerji fiyatlarındaki mevcut artış ve yüksek vergi yükü ile satın alma gücü büyük ölçüde düşüyor. Ekonominin tüm sektörleri zaten tüketimdeki yakın zayıflıktan muzdarip.

 

Yayınlama: 24.05.2022