Avusturya FPÖ Başkanı Kick: İktidara gelirsek ORF ücretini kaldıracağım

Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) lideri Herbert Kickl, ORF (Avusturya Yayın Kurumu) ücretine karşı duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, FPÖ’nün iktidara gelmesi durumunda hane halkı ücretini kaldırmayı taahhüt etti.

Avusturya FPÖ Başkanı Kick: İktidara gelirsek ORF ücretini kaldıracağım

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ), yeni ORF (Avusturya Yayın Kurumu) katkısına karşı duyduğu memnuniyetsizliği bir kez daha dile getirdi. FPÖ lideri Herbert Kickl, bir basın açıklamasında, “FPÖ hükümet sorumluluğunu üstlenirse, hane halkı ücretini kaldıracağız” diyerek bu konudaki taahhütlerini teyit etti. ORF ücretinden muafiyet durumlarını bilmeyenler için FPÖ, www.orf-steuer.help adlı bir web sitesi oluşturdu. Parti, web sitesinde ORF katkısının ertelenmesi ve taksitle ödenmesine dair başvuru yapma imkanı da sunuyor.

Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ), ORF Ücret Muafiyeti Hakkında Bilgi Web Sitesini Başlattı
ORF katkısı, 1 Ocak itibariyle aylık ve hane başına 15,30 Euro olarak belirlendi. Ödeme, önceden otomatik ödeme talimatı, ödeme dekontu, posta veya online bankacılık aracılığıyla gerçekleştirilebilmektedir. Daha önce televizyon ve radyo cihazlarına bağlı olarak ödenen ve 18,59 Euro tutarındaki GIS ücretini değiştiren ORF katkısı ile birlikte, GIS ücretine eklenen katma değer vergisi ve federal harçlar ortadan kaldırıldı. Ancak bazı federal eyaletler, ORF katkısı içinde değişen bir bölgesel ücret uygulamaktadır ki bu, ORF’ye doğrudan bir fayda sağlamamaktadır.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Tek Ebeveynlere ve Tek Gelirli Ailelere 1.500 Euro’ya Kadar Yardım

Avusturya'da tek ebeveynlere ve tek kazançlı ailelere yönelik mali destekler, ...

Avusturya | Steiermark Eyalet Valisi Drexler: Mültecilerin Aile Birleşimini Tamamen Durdurmalıyız

Steiermark Eyalet Valisi Christopher Drexler, mültecilerin aile birleşimi politikalarının tamamen ...

Avusturya’da Doktor Randevuları Haftalar Sonrasına Veriliyor: Özel Doktor Randevusu Hemen Alınıyor

Avusturya'da sağlık sistemi iki katmana ayrılmış durumda: Kasa doktorlarından randevu ...

Kakao Tarihi Seviyede Pahalı: Avusturya’da Çikolata Fiyatları Yüzde 30’a Varan Oranlarda Artıyor

Dünya piyasalarında kakao fiyatlarındaki tarihi artış, Avusturya'da çikolata fiyatlarının %30'a ...

ORF katkısı muafiyetleri arasında ikincil ikamet yerleri bulunmakta olup, mevcut ücret muafiyetleri devam etmektedir. ORF-Beitrags-Service GmbH web sitesi (https://orf.beitrag.at/), ORF katkısından muaf olan hanelerin koşulları hakkında bilgi sağlamaktadır. Bu koşullar arasında çocuk bakım yardımı, öğrenim/öğrenci yardımı, çırak maaşı, bakım parası veya asgari gelir alan bireyler bulunmakta olup, belirli bir hane net geliri aşılmamaktadır. Doğrulama için bir “Çevrimiçi Muafiyet Hesaplayıcı” da bulunmaktadır.

Eğer FPÖ hükümet sorumluluğunu üstlenirse, liderleri Herbert Kickl tarafından belirtildiği gibi, hane ücretini kaldırmayı taahhüt etmektedirler. Parti, muafiyet durumlarını bilmeyenler için www.orf-steuer.help adlı bir web sitesi başlattı. Bu web sitesi aynı zamanda ORF katkısını taksitle ertelemek için bir başvuru imkanı da sunmaktadır. 1 Ocak’ta yürürlüğe giren ORF katkısı, televizyon ve radyo cihazlarına bağlı olarak ödenen ve 18,59 Euro tutarındaki GIS ücretini değiştirerek, aylık ve hane başına 15,30 Euro olarak belirlenmiştir. GIS ücretine eklenen katma değer vergisi ve federal harçlar ortadan kaldırılmıştır, ancak bazı federal eyaletler ORF katkısı içinde bir bölgesel ücret uygulamaktadır. İkincil ikametler, muafiyet kapsamındadır ve mevcut muafiyetler devam etmektedir.

2.180 Euro ceza
Ödemeyi reddedenler, otomatik uyarı alacak ve 14 gün içinde ödeme yapmazlarsa, faturanın yüzde onu kadar ekstra ceza ve bir tahsilat bürosunun devreye girmesi söz konusu olabilir. Eğer ödeme yapmaya devam etmezlerse, durum mahkemeye taşınacak ve 2.180 Euro ceza ile yıllık ücretin ödenmesi beklenir.

1 Ocak 2024’ten itibaren, her ana ikametgah adresi için yetişkin bir kişinin ORF katkısı için GIS’te kaydedilmesi gerekecek. Daha önce düzenli olarak GIS ödeyenler için ise herhangi bir değişiklik olmayacak ve mevcut bilgiler otomatik olarak yeni sisteme aktarılacak.

2024 yılında Eyaletler için yıllık ORF ücretleri;

   ■ Viyana: 183,60 Euro

   ■ Niederösterreich: 183,60 Euro

   ■ Oberösterreich: 183,60 Euro

   ■ Salzburg: 183,60 Euro

   ■ Vorarlberg: 183,60 Euro

   ■ Tirol: 220,32 Euro

   ■ Steiermark: 240,00 Euro

   ■ Kärnten: 238,80 Euro

   ■ Burgenland: 238,80 Euro

 

Yayınlama: 07.01.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.