Avusturya Federal Konseyi aşı zorunluluğunu onayladı

Avusturya’da Ulusal Konsey’in onayladığı aşı zorunluluğunu Federal Konsey’de onayladı.Son olarak Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen’de onaylayınca yasa yürürlüğe girecek.

Avusturya Federal Konseyi aşı zorunluluğunu onayladı

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’da 18 yaşından itibaren korona aşısı zorunluluğu 3 Şubat 2022 Perşembe akşamı Ulusal Konsey’in onayladığı aşı zorunluğu, bugün Federal Konsey’de onayladı.

Federal Konsey’de ÖVP, Yeşiller, NEOS ve SPÖ’nün çoğunluğunun oylarıyla onaylandı. Tek NEOS Federal Meclis Üyesi Karl-Arthur Arlamovsky proje lehinde oy kullandı.


Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da KDV İndirimi: Tereyağı 10 Cent, Süt 7 Cent, Yumurta Başına 1,7 Cent Ucuzluyor

Sosyal Demokratlar (SPÖ) kutlama havasında: Yılın ikinci yarısından itibaren temel ...

Avusturya Başbakanı’ndan Ucuz Elektrik Müjdesi: Kilovat Saat 10 Sentin Altına Düşüyor

Avusturya’da elektrik fiyatlarının düşmesi bekleniyor. Devlet enerji şirketi Verbund, Mart ...

Avusturya’da FPÖ’den ORF Maaşlarına Tepki: Ortalama Aylık Maaş 7.140 Euro Brüt

Avusturya'da FPÖ Genel Sekreteri ve Medya Sözcüsü Christian Hafenecker, hane ...

Viyana’da Kira Krizine Karşı Radikal Adım: Belediye Evlerinde Kuralları Değişiyor

Viyana Belediyesi, özel kampanyalar ve yeni bir tahsis modeliyle daha ...


Şimdi Cumhurbaşkanı Bellen’in imzalaması gerekiyor
Alınan karardan sonra, Federal Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen’in  yasayı imzalaması gerekiyor. Perşembe günü Cumhurbaşkanlığı Ofisinden verilen bilgiye göre, Başkanın projeyi anayasaya uygun olduğundan emin olmak için dikkatlice inceleyeceği söylendi. İmzalamanın (şansölyenin karşı imzası dahil) ve müteakip duyurunun fiilen ne zaman tamamlanacağı henüz belli değil. Ancak, yasanın önümüzdeki birkaç gün içinde, muhtemelen Cumartesi kadar erken bir tarihte yürürlüğe girmesi bekleniyor.

 

 

Yayınlama: 03.02.2022