Avusturya Devletinden büyük destek: Tüm hanelere Yıllık 1.070 Euro’ya kadar Elektrik fatura yardımı

Avusturya Maliye Bakanı Brunner, Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz ve elimizden gelen her türlü yardımı fazlasıyla yapacağız.


Avusturya Devletinden büyük destek: Tüm hanelere Yıllık 1.070 Euro’ya kadar Elektrik fatura yardımı

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’da Yazın geride kalmasıyla vatandaşlar şimdi de kış aylarında gelecek doğal gaz ve elektrik faturalarının endişesine kapıldı. Gelecek faturaların yüksekliğinden endişe eden ve ödemekte zorlanacak olan vatandaşlar için devletin destekleri ise devam ediyor.

Avusturya’da enflasyon Ekim 2022’de yüzde 11 ile rekor kırdı!

Avusturya Maliye Bakanı Magnus Brunner, ”32 milyar Euro’yu aşan bir yardım hacmiyle, enerji sektöründeki fiyat artışlarına açık bir şekilde karşı çıkıyoruz ve Avusturyalılar ile yerel işletmelerimiz üzerindeki yükü gözle görülür şekilde hafifletiyoruz. Vatandaşlar için uygun fiyatlı kalmalı ve gelecekte bunu sağlayacağız.” diye açıklama yaptı.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Viyana’daki Bir Apartmanda Yeni Ev Kuralları: Balkonda Sigara İçmek Yasaklandı

Viyana'nın Ottakring bölgesindeki bir apartmanda, yeni ev kuralları gereği balkonda ...

Avusturya’nın Niederösterreich Eyaletinde Aşırı Hız Yapan Dokuz Araca El Konuldu

Avusturya'da yürürlüğe giren yeni trafik yönetmeliği kapsamında, aşırı hız yapan ...

Avusturya’da 1 Mart 2024’ten İtibaren Polis Tarafından 21 Otomobile El Konuldu

Avusturya'da yürürlüğe giren yeni trafik yönetmeliği kapsamında, aşırı hız yapan ...

Avusturya İstatistik Kurumunun hesaplamasına göre, Ekim 2021 – Ekim 2022 arasında Doğal gaz: %122,2, Elektrik: %48,8, Mazot: %52,7, Benzinde ise %30,5 daha pahalı hala geldi.




Elektrik fiyat freni hane başına yaklaşık 870 Euro’ya kadar ek rahatlama getirecek. GIS’den muaf olan tüm haneler ayrıca 200 Euro’ya kadar şebeke maliyeti sübvansiyonu alacaklar. Toplamında 1.070 Euro’ya kadar yardım yapılacak.Şebeke maliyeti sübvansiyonu 1 Ocak 2023’ten itibaren geçerlidir ve 30 Haziran 2024’te sona erer.




Son haftalarda federal hükümet, nüfus ve ekonomi üzerindeki yükü hafifletmek ve halihazırda yüksek olan enerji fiyatlarını yumuşatmak için çok sayıda önlem başlattı. Toplamda, mevcut gelişmeye karşı koymak için yaklaşık 32,7 milyar Euro’luk bir fon ayırdı. Federal Hükümet bu şekilde tüm Avusturyalılar için günlük yaşam maliyetlerini azaltıyor ve şirketlere daha fazla nefes alma alanı sağlıyor.

Elektrik fiyat freni olarak adlandırılan düzenleme Bakanlar Kurulu’nda kararlaştırıldı. Bununla birlikte, 2.900 kilowatt saat (kWh) elektrik tüketimi sınırına kadar tüm hanelerde kWh başına sadece on sent ücret hesaplanacak, bunun ötesindeki fazla tüketim için normal piyasa fiyatı ödenecek. Bu şekilde, elektrik fiyat freninin bir haneyi yılda yaklaşık 500 Euro’ya kadar rahatlatması bekleniyor. Aynı zamanda, bu sınır bir hanenin ortalama tüketiminin yüzde 80’ini oluşturduğundan, insanları elektrik tasarrufu yapmaya da teşvik etmesi bekleniyor.




Sübvansiyonlu 2.900 kilowatt saat, bir hanenin ortalama yıllık tüketiminin yüzde 80’ine tekabül ediyor. Fiyat sınırı, Hükümet tarafından kriz öncesi seviyeye tekabül eden 10 Cent olarak belirlendi. Üst sınır kWh başına 40 Cent. Bunun anlamı şudur: Enerji tedarik şirketi kilowatt saat başına 25 Cent çalışma bedeli üzerinden tüketicilere fatura kestiklerinde, belirtilen 2.900 kwh’nın her biri için devlet tarafından kilowatt saat başına 15 Cent düşülecek. Kilowatt başına 40 Cent ödemek zorunda olan herkese devlet kilowatt saat başı 30 Cent verecek, 45 Cent’de bu 30 Cent olacak” diye açıklıyor hükümet. Böylece, enerji şirketlerinin fiyatları destek hizmetlerine göre ayarlamasının da önüne geçilmesi bekleniyor.

Çok kişili hanelere özel düzenleme
Daha önce söylenenlerin aksine çok kişili haneler için özel bir düzenleme yapılacak. Bir hanede üçten fazla kişi yaşıyorsa, ikinci adımda genişletilmiş bir ek kota için başvurabilirsiniz. Bu model üzerinde henüz çalışılıyor.



Yayınlama: 26.11.2022
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.