avusturya viyana enerji yardım ams ma40 ikramiye bonus emekli ev yardımı avusturya haberleri viyana haberleri

Ankara’da Toplantı ve Gösteri Yasağı 1 Nisan’a Kadar Uzatıldı

Ankara’da Toplantı ve Gösteri Yasağı 1 Nisan’a Kadar Uzatıldı

Ankara Valiliği, kent genelinde uygulanan toplantı, gösteri yürüyüşü ve basın açıklaması yasağının süresinin uzatıldığını duyurdu. Buna göre yasak, 26 Mart 2025 Çarşamba günü saat 00.00’dan, 1 Nisan 2025 Salı günü saat 23.59’a kadar geçerli olacak.


Valilikten güvenlik vurgusu

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: Türkiye’de 4 Milyon 33 Bin Göçmen Var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Türkiye ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İstanbul Depremi Açıklaması: Tüm Birimler Teyakkuz Halinde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da meydana gelen depremler sonrası devletin ...

İstanbul Depremlerinde Son Durum: Can Kaybı Yok, Çöken Bina İhbarı Gelmedi

İstanbul’da peş peşe meydana gelen depremler kentte büyük paniğe yol ...

RTÜK, Esra Erol Programını İncelemeye Aldı: Kaynana-Damat İddiası Gündemi Sarstı

ATV'de yayınlanan Esra Erol'da programında ortaya atılan skandal iddia, Türkiye ...

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmalarla ilgili paylaşımların ardından protesto eylemleri ve şiddet olaylarının planlandığı yönünde bilgiler alındığı belirtildi.

Açıklamada, daha önce alınan yasak kararına rağmen izinsiz eylem ve etkinliklerin sürdüğü, bazı grupların şiddet eylemlerine başvurarak halkın güvenliğini tehdit ettiği ve kamu malına zarar verdiği ifade edildi.


Basın açıklamaları, oturma eylemleri ve stant açmak da yasak

Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“İlimiz genelinde huzur ve güvenliğin sağlanması, kamu düzeninin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla; açık ve kapalı alanlardaki toplantılar, gösteri yürüyüşleri, basın açıklamaları, çadır kurma, stant açma, oturma eylemi, imza kampanyası, el ilanı dağıtımı, pankart ve afiş asılması gibi etkinlikler 1 Nisan 2025 Salı günü 23.59’a kadar yasaklanmıştır.


Yasağa uymayanlara yasal işlem

2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu kapsamında alınan karar doğrultusunda, yasaklara uymayan kişiler hakkında adli ve idari işlem uygulanacağı da vurgulandı.

 - Türkiye
Yayınlama: 25.03.2025
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.