Almanya’dan Türkiye’ye Giden Türk Yolcuların Üzerinden Sırbistan Sınırında 43.000 Euro Çıktı

Sırbistan’ın Preševo sınır kapısında, Almanya’dan Türkiye’ye giden bir çift, ülkeye girişte beyan etmedikleri 43.000 Euro ile yakalandı.

Almanya’dan Türkiye’ye Giden Türk Yolcuların Üzerinden Sırbistan Sınırında 43.000 Euro Çıktı

UTKAN HABER (Viyana) – Edinilen bilgiye göre 27 Şubat 2024 tarihinde, Preševo sınır kapısında gerçekleşen olay, gümrük memurlarının dikkati ve profesyonelliği sayesinde büyük bir para kaçakçılığı girişimini ortaya çıkardı. Sınırın çıkışında, Almanya’dan Türkiye’ye transit geçiş yapan bir çift, ülkeye girişte beyan etmedikleri 43.000 Euro ile yakalandı.

Gümrük memurları ve polis işbirliği içinde yapılan rutin kontrolde, yabancı plakalı bir “BMW” içerisinde seyahat eden çiftin, gece yarısından yaklaşık 2 saat sonra gerçekleşen inceleme sırasında, beyan edilmemiş dövizlerle seyahat ettikleri tespit edildi. Sürücünün ceketinin iç cepine saklanmış 200 Euro’luk banknotlardan oluşan 40.000 Euro’yu kapsayan bir naylon torba ve eşinin çantasında bulunan ekstra 3.000 Euro, detaylı bir inceleme sonucunda ortaya çıkarıldı.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Yurtdışında Yaşayan Türk Vatandaşlarının Sorunları TBMM Gündeminde: Türkiye’de Otomobillerin 5 Yıl Kullanımı Masada

TBMM, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının karşılaştığı gümrük kuyrukları, yüksek bilet ...

2025 Yılında Türkiye Yolculukları İçin Yeni Rota: Bulgaristan Kavşağı Kullanılmayacak

2025'te Türkiye'ye seyahat edenler için yeni bir rota devreye girecek; ...

Romanya’dan Müjde: Bükreş Üzerindeki Otoban Çalışmaları 2028 Yılında Tamamlanacak!

2020 ilkbaharında başlayan Sibiu-Pitești otoyolu çalışmalarından bu yana, toplam 122,1 ...

Yolculara İzin Verilen Miktar İade Edildi
Sırbistan yasalarına göre, her yolcu 10.000 Euro’ya kadar nakit taşıma hakkına sahip olduğundan, çifte izin verilen miktar olan 10.000 Euro hemen iade edildi. Geri kalan miktar ise ihlal süreci sonuçlanana kadar gümrük tarafından alıkonuldu.

Bu olay, Sırbistan üzerinden son varış noktalarına geçiş yaparken, ülkeye döviz girişinin serbest olmasına rağmen, 10.000 Euro’nun (Dinar veya diğer yabancı para birimlerinde) üzerindeki herhangi bir miktarın mutlaka beyan edilmesi gerektiğini hatırlatıyor. Ülkeye girişte para beyan edildiğinde, yolcuların başka bir sınır kapısından herhangi bir gecikme yaşamadan çıkabilecekleri, beyan edilen miktarla ilgili bir onay alacakları belirtiliyor.

Bu olay, gümrükteki sıkı denetimlerin ve para kaçakçılığına karşı alınan önlemlerin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Gümrük memurlarının uyanıklığı sayesinde, büyük bir miktar para kaçakçılığı girişimi engellenmiş oldu.

Yayınlama: 28.02.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.