Almanya’daki Münih Havalimanı’nda Türk Yolcunun Sandviçinde Gizlenmiş Altın Bilezik Ele Geçirildi

Almanya’nın Münih Havalimanı’nda, bir Türk vatandaşı kadının sandviçin içine gizlediği altın bilezik gümrük memurları tarafından ele geçirildi. Kadın, AB dışı bir ülkeden ithalat KDV’si ve kaçakçılık girişimi için yaklaşık 200 Euro ceza ödedi.

Almanya’daki Münih Havalimanı’nda Türk Yolcunun Sandviçinde Gizlenmiş Altın Bilezik Ele Geçirildi

UTKAN HABER (Viyana) – Almanya’nın Münih Havalimanı’nda gümrük memurları, bir sandviçin içine gizlenmiş altın bilezikle 60 yaşındaki bir Türk vatandaşı kadını suçüstü yakaladılar. Türkiye’den Almanya’ya uçuşunun ardından yeşil gümrük kontrolünden geçmeye çalışan kadın, gümrük memurlarının dikkatli incelemesi sonucu fark edildi.

Gümrük sözcüsü Daniela Huber, memurların el bagajını röntgenlerken altın takıları fark ettiklerini ve bu durumun şüphelerini artırdığını belirtti. Valizi arayan memurlar, başta takıyı bulamadılar. Ancak, kadının getirdiği domates-mozarella sandviçine daha yakından baktıklarında, sandviçin içine saklanmış altın bileziği keşfettiler.

Huber, kadının bileziği kağıda sarıp ekmeğin içine yerleştirdiğini, böylece takıyı vergi ödemeden gümrükten geçirmeyi hedeflediğini açıkladı. Gümrük memurları tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, bileziğin 430 Euro’luk muafiyet limitini aştığı ve kadının AB dışı bir ülkeden ithalat KDV’si ile kaçakçılık girişimi için ceza ödemek zorunda kaldığı belirlendi. Toplamda, kadın yaklaşık 200 Euro ödeme yaptı.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Yurtdışında Yaşayan Türk Vatandaşlarının Sorunları TBMM Gündeminde: Türkiye’de Otomobillerin 5 Yıl Kullanımı Masada

TBMM, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının karşılaştığı gümrük kuyrukları, yüksek bilet ...

2025 Yılında Türkiye Yolculukları İçin Yeni Rota: Bulgaristan Kavşağı Kullanılmayacak

2025'te Türkiye'ye seyahat edenler için yeni bir rota devreye girecek; ...

Romanya’dan Müjde: Bükreş Üzerindeki Otoban Çalışmaları 2028 Yılında Tamamlanacak!

2020 ilkbaharında başlayan Sibiu-Pitești otoyolu çalışmalarından bu yana, toplam 122,1 ...

Bu olay, Münih Havalimanı’nda daha önce ünlüler de dahil olmak üzere benzer durumlarla karşılaşıldığını hatırlatıyor. “Terminator” lakaplı Arnold Schwarzenegger ve Bayern Münih yıldızı Bouna Sarr gibi isimler, gümrükte değerli eşyaları nedeniyle cezai işleme tabi tutulmuştu.

Ödeme sonrası kadın, bileziğiyle birlikte serbest bırakıldı, ancak sandviçin akıbeti hakkında bir bilgi verilmedi.

Foto: Hauptzollamt München

Yayınlama: 08.03.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.