Almanya’da aileler endişeli! 2025’te aylık 250 Euro’ya kadar verilen Kindergeld çocuk parası kaldırılıyor

2025’te Almanya, ‘Çocuk Parası’ (Kindergeld) uygulamasını kaldırarak yerine ‘Çocuk Temel Güvencesi’ (Kindergrundsicherung) uygulamasını getirecek. Toplumda uzun süredir gündemde olan çocuk fakirliği meselesi, son yıllarda ‘Çocuk Temel Güvencesi’nin getirilip getirilmeyeceği konusuyla sıkça gündeme geldi. Yeni sistemle, düşük gelirli ailelerin ek olarak ‘Çocuk Ek Ödemesi’ (Kinderzuschlag) alabildiği mevcut sistem tamamen değişecek. Ailelerin önceden bilmesi gerekenler neler?

Almanya’da aileler endişeli! 2025’te aylık 250 Euro’ya kadar verilen Kindergeld çocuk parası kaldırılıyor

UTKAN HABER (Viyana) – 2025 yılında Almanya’da devrim niteliğinde bir değişiklik yaşanacak: Çocuk parası kaldırılıyor. Yerini, toplumsal tartışmalara neden olan ve uzun süre gündemde kalan “çocuk temel güvencesi” alıyor.

Çocuk Yoksulluğu Konusundaki Endişeler Artıyor
Son yıllarda, çocuk yoksulluğunun Almanya’da artan bir sorun haline gelmesi konusundaki endişeler artmıştı. Bertelsmann Vakfı’nın 2021 yılındaki araştırması, 18 yaş altındaki her beş çocuktan birinin ve 18-25 yaş arası gençlerin yüzde 25.5’inin yoksulluk riski altında olduğunu ortaya koydu. Bu, milyonlarca çocuk ve genç yetişkinin ekonomik zorluklarla mücadele ettiği anlamına geliyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Almanya’da Yanlış Park Edenleri İhbar Eden Gence Saldırı: Anzeigenhaupmeister Matthei Yumruk Yedi

Almanya'nın Saksonya eyaletinde, yanlış park edenleri ihbar eden 18 yaşındaki ...

Almanya’da Arian Hala Kayıp: Yaklaşık 800 Acil Durum Görevlisi Kayıp Altı Yaşındaki Çocuğu Arıyor

Almanya'nın Bremervörde kentinde pazartesi gününden bu yana kayıp olan altı ...

Almanya’da Sosyal Yardım Alan Aile Hacca Gitti: Jobcenter’den 22.600 Euro Geri Ödeme Talebi

Almanya'da, 2018 Haziran'dan 2019 Aralık'a dek Jobcenter'dan Bürgergeld yardımı alarak ...

Tek ebeveynli anneler ve babalar derneği (VAMV) tarafından belirtilen bir başka endişe ise çocuk parasının yetersizliği. VAMV, çocuk parasının, bir çocuğun gerçek maliyetini karşılamaktan uzak olduğunu ve bu durumun son yıllarda daha da kötüleştiğini belirtiyor.

Çocuk Temel Güvencesi Ne Getirecek?
Çocuk temel güvencesi, ailelere sunulan maddi desteklerin daha etkili bir şekilde sunulmasını amaçlıyor. Önceden alınan çocuk parası, çocuk ek ödemesi gibi maddi yardımlar bu yeni sistemle birleştirilerek ailelere doğrudan sunulacak.

Sistem iki bölümden oluşacak:

  • Garantili Miktar: Her çocuk için eşit miktarda ödeme yapılacak. Bu miktar şu an için 250 Euro olarak belirlendi ve her iki yılda bir güncellenecek.
  • Ekstra Miktar: Bu, çocuğun ve ebeveynlerin yaşına, gelirine göre ayarlanacak bir ödeme olacak. Maksimum miktarın 573 Euro olması bekleniyor.

Sonuç:
2025’te yürürlüğe girecek olan Çocuk Temel Güvencesi, Almanya’daki ailelere ve çocuklara daha adil ve yeterli maddi destek sunmayı hedefliyor. Bu, özellikle düşük gelirli ailelerin çocukları için olan masrafları karşılamalarına yardımcı olacak bir adım olarak görülüyor.

Yayınlama: 04.10.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.