Almanya’da 2024’te Yeni Lastik Kuralları: Otomobil Sürücülerine Ceza Tehdidi

2024 Ekim’inden itibaren, Almanya’da kış koşullarında sadece Alp sembolü bulunan kış ve all-season lastiklerin kullanılmasına izin verilecek. M+S işaretli lastikler yasaklanacak. Bu yeni düzenleme, kış koşullarında uygun olmayan lastiklerle sürüş yapan sürücüler için cezaları beraberinde getiriyor.

Almanya’da 2024’te Yeni Lastik Kuralları: Otomobil Sürücülerine Ceza Tehdidi

UTKAN HABER (Viyana) – Otomobil lastikleri konusunda 2024 Ekim ayından itibaren geçerli olacak yeni bir norm, sürücülerin dikkatini çekiyor. Kassel’den gelen haberlere göre, kış koşullarında artık yalnızca Alp sembolü (bir dağ ve kar tanesi) bulunan lastiklerin kullanımına izin verilecek. Bu değişiklik, özellikle M+S (çamur ve kar) işareti bulunan lastiklerin kullanımını yasaklıyor.

Yeni kurallara uymayan sürücüler, kış koşullarına uygun olmayan lastiklerle yakalandıklarında 60 Euro ceza ve Flensburg’da bir puan ile cezalandırılacaklar. Kaza yapılması durumunda ise maliyetler daha da artabilir.

Almanya’da kış lastikleri kullanımı, genel bir zorunluluk olmamakla birlikte, kış koşullarında zorunlu hale geliyor. ADAC’a göre, bu durum, yolların buz, kar, karla karışık yağmur, buzlanma veya don ile kaplı olduğu zamanları kapsıyor. Yeni düzenleme ile birlikte, 30 Eylül 2024’e kadar 31 Aralık 2017’ye kadar üretilmiş M+S işaretli lastikler kışa uygun olarak kabul edilecek. Ancak bu tarihten sonra, sadece Alp sembolü bulunan lastikler kış koşullarında kullanılabilecek.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Almanya’da Sel: Polis Yeni Ölümler Bildirdi ++ Genç İtfaiyeci (22) Trajedisi

Almanya'da meydana gelen şiddetli hava olayları ciddi sellere neden oldu. ...

Almanya’yı Vuran Sel: İkinci Dalga Alarmı – Yolcu Gemisi Tahliye Edildi – Ölü Sayısı Artıyor

Almanya’daki sel felaketi devam ediyor. Güney bölgeleri fırtınalardan en çok ...

Almanya’da 6-7 Euro olan Döner Fiyatlarına Müdahale: Fiyatlar 4,90 Euro’ya Düşürülsün Önerisi

Almanya'da hızla yükselen döner fiyatlarına karşı Die Linke partisi, döner ...

Bu değişiklikler, otomobil sürücülerinin mevcut lastiklerini gözden geçirmelerini ve gerekirse yenileriyle değiştirmelerini gerektiriyor. Yeni düzenlemeye uyum sağlamamanın cezai sonuçları olduğu kadar, kış koşullarında uygun olmayan lastiklerle sürüş yapmanın artan kaza riski de bulunuyor. Bu nedenle, tüm sürücülerin yeni lastik kurallarına dikkat etmeleri ve buna göre hareket etmeleri büyük önem taşıyor.

Yayınlama: 20.02.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.