ABD’de domuzdan 57 yaşındaki adama kalp nakli yapıldı

ABD’de yer alan Maryland Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden bilim insanları, dünyada ilk kez genetiği değiştirilmiş bir domuzdan alınan kalbi insana nakletmeyi başardı. 

ABD’de domuzdan 57 yaşındaki adama kalp nakli yapıldı

ABD’li bir adam, genetiği değiştirilmiş bir domuzdan kalp nakli yapılan ilk kişi oldu. Baltimore’da gerçekleştirilen deneysel ameliyat, 57 yaşındaki David Bennett’in hayatını kurtarmak için son umut olarak kabul edildi. Ameliyatın ardından üç gün boyunca iyi bir durumda olduğu açıklandı.

Domuzdan alınan organ nakli, uzun vadede hayatta kalma şansının ne olduğu konusunda belirsizlik taşısa da Bennett’in yaşamını sürdürebilmesi için bir umut oldu. Ameliyat öncesinde Bennett, “Kendimi, ‘Ya öl ya da bu nakli yaptır’ dedim. Zor bir seçim olduğunu biliyorum, ancak bu benim son şansım” şeklinde konuştu.

Maryland Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde gerçekleştirilen bu tür nakillerin yıllarca süren araştırmaların başarısını gösterdiğini ve binlerce kişinin hayatını kurtarabileceğini belirten bilim insanları, operasyonun önemini vurguladılar.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
İsviçre’de Enflasyon Kasım Ayında Yüzde 0’a Geriledi

İsviçre’de enflasyon kasım ayında yeniden düşüş göstererek yıllık bazda yüzde ...

Avrupa’da Sigara Fiyatlarına Tarihi Darbe: Yüzde 132 Dev Zam Kapıda!

Avrupa Birliği, snus ve ısıtılmış tütün ürünleri gibi alternatif tütün ...

Gümrükte Yakalandı: Çalınan Takılar Ekmek İçine Gizlenmiş

İsviçre’den Vorarlberg’e geçmek isteyen iki Rumen için talihsiz bir olay ...

Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi sözcüsü, hastanın kalp nakli sonrası iyi bir şekilde iyileşmeye devam ettiğini belirtti ve kalbinin düzgün atışlar yaptığını ifade etti. Bu başarı, gelecekte daha fazla benzer operasyonun gerçekleştirilmesine olanak tanıyabilir.

Yayınlama: 13.01.2022