avusturya viyana enerji yardım ams ma40 ikramiye bonus emekli ev yardımı avusturya haberleri viyana haberleri

İzinsiz Gösterilerde 123 Polis Yaralandı, 1133 Şüpheli Gözaltına Alındı

İzinsiz Gösterilerde 123 Polis Yaralandı, 1133 Şüpheli Gözaltına Alındı

UTKAN HABER | ANKARA – İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son günlerde ülke genelinde gerçekleştirilen izinsiz gösterilere ilişkin açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, 123 polisin yaralandığını, 1133 kişinin gözaltına alındığını bildiren Yerlikaya, kamu düzenini bozan eylemlere karşı hukuki sürecin devam ettiğini ifade etti.

“Gösterilerde Asit, Molotof, Balta ve Bıçak Ele Geçirildi”

Yerlikaya açıklamasında, 19-23 Mart 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen yasa dışı eylemlerde:

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Volkan Konak İçin “Sahnede Gebermiş” Diyen Müftüye Ailesi Dava Açıyor

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden ünlü sanatçı Volkan Konak hakkında ...

Volkan Konak İçin “Sahnede Gebermiş” Diyen Müftüye Enginyurt’tan Tokat Gibi Yanıt

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden sanatçı Volkan Konak’a yönelik çirkin ...

Siyasette Yeni Dönemin Sinyali: MHP, AK Parti ve DEM Parti ile Bayramlaştı

Ramazan Bayramı kapsamında gerçekleşen partiler arası bayramlaşma ziyaretleri, Türkiye siyasetinde ...

Yıllar Sonra Bir İlk: AK Parti’den DEM Parti’ye Bayram Ziyareti

Ramazan Bayramı kapsamında siyasi partiler arasında süregelen bayramlaşma ziyaretleri dikkat ...

  • 123 polis memurunun yaralandığını,
  • Asit, taş, sopa, havai fişek, molotof kokteyli, balta ve bıçak gibi tehlikeli materyallerin ele geçirildiğini,
  • Toplamda 1133 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Gözaltına alınan kişiler arasında 12 farklı terör örgütüyle iltisaklı şahısların bulunduğunu belirten Yerlikaya, bu şahısların bazılarının daha önce “uyuşturucu”, “hırsızlık”, “dolandırıcılık”, “cinsel taciz/istismar” ve “kasten yaralama” gibi 17 farklı suçtan adli işlem görmüş olduklarının tespit edildiğini de ekledi.

“Anayasa Hakkını İstismar Ediyorlar”

Bakan Yerlikaya, açıklamasında Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 34. maddesine atıfta bulunarak, toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkının kanunla belirlenen sınırlar içinde yapılması gerektiğini vurguladı.
Yerlikaya şu ifadelere yer verdi:

“Bazı çevreler, anayasal hakları istismar ederek kamu düzenini bozmaya, sokak olaylarını körüklemeye ve polisimize saldırmaya çalışıyor. Bu tür eylemler halkımızın huzur ve güvenliğini bozmaya yöneliktir.”

“Sokakların Terörize Edilmesine İzin Vermeyeceğiz”

İçişleri Bakanı, açıklamasının devamında vatandaşlara provokasyonlara karşı sağduyulu olma çağrısı yaptı:

“Gençlerimizi, halkımızı kimse kendi siyasi emellerine kalkan yapmasın. Bunun vebalini sadece siyasi değil, hukuki olarak da kimse ödeyemez. Sokaklarımızın terörize edilmesine, milletimizin huzur ve güvenliğinin tehdit edilmesine kesinlikle müsamaha gösterilmeyecektir.”

Yerlikaya, huzur ve güvenliğin tesisi için güvenlik güçlerinin görev başında olduğunu, vatandaşların ise provokasyonlara karşı dikkatli ve duyarlı olması gerektiğini belirtti.

 - Türkiye
Yayınlama: 24.03.2025
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.