Ümit Özdağ’ın tutuklandığını duyan Cemal Enginyurt canlı yayında çileden çıktı

Ümit Özdağ’ın tutuklandığını duyan Cemal Enginyurt canlı yayında çileden çıktı

UTKAN HABER (Viyana) – Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan tutuklandı. Karar, kamuoyunda ve siyaset dünyasında geniş yankı uyandırdı.

Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Suçundan Tutuklama

19 Ocak’ta partisinin il başkanları istişare toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözleri nedeniyle başlatılan soruşturmada, Özdağ hakkında önce “Cumhurbaşkanına hakaret”, ardından da “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçlarından işlem yapıldı.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Yeniden Refah Partisi Lideri Fatih Erbakan’dan Ekonomi Eleştirileri: “İşte Ekonominin Gerçekleri”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yaptığı açıklamada Türkiye ...

Cumhurbaşkanlığı Anketinde Erdoğan Yüzde52,7 – İmamoğlu Yüzde 47,3 ile Yarışı Zorluyor

Özdemir Araştırma tarafından 12–19 Kasım 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ...

Anahtar Parti Genel Başkanı Ağıralioğlu: TÜİK’in Enflasyon Rakamları Gerçeği Yansıtmıyor

Anahtar Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Yavuz Ağıralioğlu, TÜİK’in ...

Almanya’da ALDI Süpermarketlerinde 250 Gram Tereyağı 1,19 Euro’ya Düştü

Almanya’nın önde gelen indirim marketlerinden ALDI, ilk Advent hafta sonu ...

Ankara’da gözaltına alınan Özdağ, İstanbul’a getirildi ve İstanbul Adliyesi’nde savcılık işlemlerinin ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Hakimlik, Özdağ’ın tutuklanmasına karar verdi.

Cemal Enginyurt Canlı Yayında Tepki Gösterdi

Kararın açıklandığı dakikalarda bir televizyon programında canlı yayında olan Bağımsız Milletvekili Cemal Enginyurt, Özdağ’ın tutuklanmasına sert tepki gösterdi. Enginyurt, duygusal bir çıkış yaparak şu ifadeleri kullandı:
“Yazıklar olsun böyle adalete, hukuka… Bir partinin genel başkanını tutuklayan zihniyete yazıklar olsun. Artık bu ülkede yaşama hakkımız kalmadı, demokrasi, hukuk kalmadı ya… Lanet olsun böyle hukuka, bu nasıl bir anlayış? Tutuklayın hepimizi, gelin. Beni de tutuklayın.”

Olayın Geçmişi

Ümit Özdağ hakkında, 19 Ocak’ta partisinin il başkanları toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözleri nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan resen soruşturma başlatılmıştı. Aynı soruşturma kapsamında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlaması eklenmişti.
Gözaltına alındıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilen Özdağ, İstanbul Adliyesi’ne sevk edilmişti. Savcılık tarafından ifadesi alınan Özdağ, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” suçlamasıyla tutuklanma talebiyle sulh ceza hakimliğine gönderildi ve tutuklanmasına karar verildi.

Tartışmalar Devam Ediyor

Özdağ’ın tutuklanması, siyaset dünyasında ve sosyal medyada büyük tartışmalara yol açtı. Bazı kesimler hukukun tarafsızlığını sorgularken, diğerleri kararı destekledi. Özellikle Cemal Enginyurt’un sert ifadeleri, Özdağ’ın tutuklanmasının siyasi bir karar olup olmadığına dair soruları gündeme taşıdı.

Yayınlama: 22.01.2025