Avusturya Başbakanı Nehammer: Zorunlu aşılama askıya alınabilir

Başbakan Karl Nehammer, giderek daha fazla politikacı ve uzmanın bu yönde baskı yapmasına rağmen korona aşısı gerekliliğini askıya almayı dışlamıyor. Başlangıçta planlanan aşı filosu için para şimdi farklı şekilde kullanılacak.

Avusturya Başbakanı Nehammer: Zorunlu aşılama askıya alınabilir

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya Başbakanı Nehammer (ÖVP), hükümetin görevlendirdiği uzmanların tavsiye etmesi halinde zorunlu korona aşısı askıya alınabilir.  “Avusturya’nın tamamı sonbaharda aşıya artık ihtiyacımız olmayacağını umuyor, bu bizim başımıza gelebilecek en iyi şey olacak” diyor.

SPÖ ile birlikte açıklanan aşı piyangosuna sıcak bakmayan Nehammer bunun için para, pandemi sırasında çalışan insanlara verilmesini önerdi.

Başbakan Nehammer, zorunlu aşılamayla ilgili olarak, yasanın zaten sürekli olarak değerlendirildiğini vurgulayarak, “şimdi eyalet valilerinin tam olarak talep ettiği şey bu”. Başbakan, Komisyonun uzmanları “Evet, aşı denenmiş ve test edilmiş bir yöntemdir” dedikleri sürece, aşı zorunluluğu elbette devam edecektir” dedi. 

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da 100 Euro’ya Kadar Bonus Fırsatı: Enerji AG Kampanyayı Uzattı

Müşteriler için sevindirici haber geldi. Enerji sağlayıcısı Energie AG, ev ...

Utkan TV Sordu: SÖZ Partisi Başkanı Hakan Gördü 421 Bin Euro’luk Kamu Desteğini Nerelerde Kullandı?

Utkan TV olarak, SÖZ Partisi’nin 2021–2025 yılları arasında eyalet yasası ...

Avusturya’da İşsizlere Ek Gelir Sınırı Geliyor: AMS Ödeneğinde 2026’dan İtibaren Yeni Dönem

Avusturya hükümeti, işsizlik maaşı (Arbeitslosengeld) ve acil yardım (Notstandshilfe) alanlar ...

Ancak hükümet uzmanları yasayı iptal etmeyi önerirse, bunu yapacaklardır. Ancak, Federal Başbakan merkezli olduğu söylenen bahsettiği komisyon henüz atanmış değil. Federal hükümet ile federal eyaletler arasında korona kriziyle ilgili istişareler Çarşamba günü yapılacak. Aşı gerekliliği de kesinlikle bir sorun olacaktır.

 

 

Yayınlama: 13.02.2022