Avusturya’da 400 Euro’ya Kadar Servis Ücreti İadesi: Servicepauschale Nasıl Geri Alınır?


Avusturya’da mobil operatörlerin haksız yere tahsil ettiği servis ücretleri geri alınabiliyor, müşteri başına 400 Euro’ya kadar geri ödeme mümkün. Ücretleri geri almak için dava açılması gerekiyor.

Avusturya’da 400 Euro’ya Kadar Servis Ücreti İadesi: Servicepauschale Nasıl Geri Alınır?


UTKAN HABER (Viyana) – Bir mahkeme kararı doğrultusunda, Avusturya’daki mobil operatörlerden alınan servis ücretleri artık geri talep edilebilecek. 2011 yılından bu yana yıllık 35 Euro’ya kadar tahsil edilen bu ücretlerin yasadışı olduğu belirtiliyor. Bu, müşteri başına 400 Euro’ya kadar geri ödeme anlamına geliyor. Detaylar ve yapılması gerekenler utkanhaber.com’da yer alıyor.

2011 yılından bu yana alınan servis ücretlerinin yasadışı olduğuna karar verildi. Etkilenen müşteriler, bu parayı geri alabilir ancak bunun için bir dava açmaları gerekiyor. Utkanhaber.com bu konuda daha önce bilgilendirme yapmıştı.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Dört Ayaklı Dedektifler: Gümrük Köpeklerinden Başarılı Yarıyıl Bilançosu
Avusturya’da Dört Ayaklı Dedektifler: Gümrük Köpeklerinden Başarılı Yarıyıl Bilançosu

Avusturya gümrük köpekleri, 2024'ün ilk yarısında 100.000'den fazla sigara, 129 ...

Avusturya Cumhurbaşkanı Van der Bellen, Ulusal Konsey Seçimi Sonrası Hükümeti Görevden Aldı
Avusturya Cumhurbaşkanı Van der Bellen, Ulusal Konsey Seçimi Sonrası Hükümeti Görevden Aldı

Avusturya Cumhurbaşkanı Van der Bellen, seçim sonrası yeni hükümeti kurmak ...

Peki, mağdurlar ne yapmalı?
Servis ücretinin geri alınması, bir fitness merkezi işletmecisine karşı verilen Yüksek Mahkeme kararı ile mümkün oldu. Bu karara göre, müşterilere yansıtılan bu tür ücretler yasadışı olarak kabul edildi. Avusturya’daki mobil operatörler ise artık tarifelerinden bu ücretleri çıkardı. Yeni müşterilere temel ücret artışı yansıtılırken, mevcut müşterilerden yıllık 25 ila 35 Euro arasında bir servis ücreti tahsil edilmeye devam ediyor. Tüketici Bilgilendirme Derneği’ne (VKI) göre bu uygulama yasadışıdır ve son 13 yılda müşteri başına 455 Euro’ya kadar çıkabilmektedir.

Müşterilerin bu servis ücretlerini 13 yıl geriye dönük olarak geri alabilmeleri için dava açmaları gerekiyor. Gönüllü bir geri ödeme yapılması beklenmiyor.

Viyanalı avukat Matthias Strohmayer, servicepauschale.at adlı bir web sitesi oluşturarak, müşterilerin haklarını kontrol etmelerini sağlıyor. Strohmayer’e göre, bugüne kadar 200’den fazla davada müşterilerin servis ücretlerini geri almayı başardıklarını belirtiyor. İlk adımda, mobil operatörlerden mahkeme dışı bir ödeme talep ediliyor.

Ancak çoğu durumda, operatörler ödeme yapmadan önce bir dava açılması gerekebiliyor. Kronenzeitung’a göre, mobil operatörler bu iddialara karşı çıkıyor. Magenta, fitness merkezleri ile mobil operatörlerin karşılaştırılamayacağını savunuyor ve telekomünikasyon sektörünün daha sıkı bir şekilde düzenlendiğini belirtiyor.

Diğer Geri Ödeme İmkanları
Ayrıca, Netflix veya Amazon Prime gibi hizmet sağlayıcıların son yıllarda yaptığı uygunsuz fiyat artışları da geri talep edilebilir. Banka kredilerinde haksız yere alınan ücretler de geri alınabilir. Bu, 2023’te verilen yeni bir Yüksek Mahkeme kararı ile mümkün oldu. Utkanhaber.com bu konuda da bilgilendirme yapmıştır.

Yayınlama: 22.09.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.