Almanya’daki Münih Havalimanı’nda Türk Yolcunun Sandviçinde Gizlenmiş Altın Bilezik Ele Geçirildi

Almanya’nın Münih Havalimanı’nda, bir Türk vatandaşı kadının sandviçin içine gizlediği altın bilezik gümrük memurları tarafından ele geçirildi. Kadın, AB dışı bir ülkeden ithalat KDV’si ve kaçakçılık girişimi için yaklaşık 200 Euro ceza ödedi.

Almanya’daki Münih Havalimanı’nda Türk Yolcunun Sandviçinde Gizlenmiş Altın Bilezik Ele Geçirildi

UTKAN HABER (Viyana) – Almanya’nın Münih Havalimanı’nda gümrük memurları, bir sandviçin içine gizlenmiş altın bilezikle 60 yaşındaki bir Türk vatandaşı kadını suçüstü yakaladılar. Türkiye’den Almanya’ya uçuşunun ardından yeşil gümrük kontrolünden geçmeye çalışan kadın, gümrük memurlarının dikkatli incelemesi sonucu fark edildi.

Gümrük sözcüsü Daniela Huber, memurların el bagajını röntgenlerken altın takıları fark ettiklerini ve bu durumun şüphelerini artırdığını belirtti. Valizi arayan memurlar, başta takıyı bulamadılar. Ancak, kadının getirdiği domates-mozarella sandviçine daha yakından baktıklarında, sandviçin içine saklanmış altın bileziği keşfettiler.

Huber, kadının bileziği kağıda sarıp ekmeğin içine yerleştirdiğini, böylece takıyı vergi ödemeden gümrükten geçirmeyi hedeflediğini açıkladı. Gümrük memurları tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, bileziğin 430 Euro’luk muafiyet limitini aştığı ve kadının AB dışı bir ülkeden ithalat KDV’si ile kaçakçılık girişimi için ceza ödemek zorunda kaldığı belirlendi. Toplamda, kadın yaklaşık 200 Euro ödeme yaptı.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Sırbistan Sınırında Hollanda’dan Türkiye’ye Giden Araçta Pelüş Oyuncak İçinden 840 Gram Uyuşturucu Ele Geçirildi

Sırbistan Gradina sınır kapısında, Hollanda'dan Türkiye'ye seyahat eden bir minibüsteki ...

Sırbistan Sınır Kapısında Viyana Plakalı Araçtan 357.000 Euro Değerinde Kaçak Mallar Ele Geçirildi

Sırbistan'ın Horgos sınır kapısında, Viyana plakalı bir araçta yapılan kontrollerde ...

Türkiye Yolculuğunda Yüksek Ücretler: Macaristan 340 Kilometrelik Otoban Kullanımı İçin 6.400 Forint -16 Euro Talep Ediyor

2024 yılında Türkiye'ye otomobille seyahat eden Avrupalı Türkler, geçtikleri ülkelerdeki ...

Almanya’da 6-7 Euro olan Döner Fiyatlarına Müdahale: Fiyatlar 4,90 Euro’ya Düşürülsün Önerisi

Almanya'da hızla yükselen döner fiyatlarına karşı Die Linke partisi, döner ...

Bu olay, Münih Havalimanı’nda daha önce ünlüler de dahil olmak üzere benzer durumlarla karşılaşıldığını hatırlatıyor. “Terminator” lakaplı Arnold Schwarzenegger ve Bayern Münih yıldızı Bouna Sarr gibi isimler, gümrükte değerli eşyaları nedeniyle cezai işleme tabi tutulmuştu.

Ödeme sonrası kadın, bileziğiyle birlikte serbest bırakıldı, ancak sandviçin akıbeti hakkında bir bilgi verilmedi.

Foto: Hauptzollamt München

Yayınlama: 08.03.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.