Avusturya’nın A8 Innkreis Otoyolu’nda Kamyonette 20.200 Adet Kaçak Sigara Yakalandı

Yukarı Avusturya’da, gümrük müfettişleri büyük bir kaçakçılık operasyonunda 20.200 adet vergisiz sigara ele geçirdi.

Avusturya’nın A8 Innkreis Otoyolu’nda Kamyonette 20.200 Adet Kaçak Sigara Yakalandı

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’nın Oberösterreich eyaleti gümrük müfettişleri, büyük bir kaçakçılık operasyonunda önemli bir başarıya imza attı. Ocak ayı başında A8 Innkreis Otoyolu’nda durdurulan ve Suben’deki kontrol noktasında incelenen Bulgaristan’dan gelen bir kamyonette, toplamda 20.200 adet vergisiz sigara ele geçirildi.

Kontrol sırasında, sürücü, kendisine ait olduğunu iddia ettiği ve yolculara ait olduğunu belirttiği 19 paket sigarayla Bulgaristan’dan Almanya’ya seyahat ettiğini söyledi. Ancak gümrük memurlarının detaylı incelemesi sonucunda, aracın römorkunda gizli bir bölmede toplamda 101 paket sigara bulundu. Bu sigaraların Almanya’da kar amaçlı satılması planlanıyordu.

Ele geçirilen sigaraların 8.200’ü Davidoff, 12.000’i ise farklı çeşitlerde Marlboro marka idi. Tüm bu sigaralara el konuldu.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Sosyal Yardım Dolandırıcılığı Alarmı: Vakalar Her Yıl Artıyor

Aşağı Avusturya’nın Neunkirchen ilçesinde sosyal yardım dolandırıcılığı vakalarındaki artış güvenlik ...

Avusturya’da 14 Yaşındaki Hanna R. Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

Aşağı Avusturya’nın Brunn an der Schneebergbahn yerleşiminde yaşayan 14 yaşındaki ...

Avusturya’da 14 Yaşındaki Kıza Tecavüz Eden 27 Yaşındaki Suriyeliye 4,5 Yıl Hapis Cezası

Viyana Bölge Mahkemesi'nde geçen hafta görülen davada, geçen yıl 14 ...

Maliye Bakanı Magnus Brunner, bu operasyonun Avusturya Gümrük İdaresi’nin yasadışı tütün ticaretiyle mücadeledeki etkin rolünü vurguladı. Bakan Brunner, gümrük memurlarının çabalarının, toplumu sadece mali kayıplardan değil, aynı zamanda yasadışı tütün ürünleriyle ilişkili sağlık risklerinden de koruduğunu belirtti.

Yayınlama: 10.01.2024