Avusturya Dışişleri Bakanı Schallenberg: Gazze’de Ateşkes Hamas’ı Güçlendirir

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, Gazze Savaşı’ndaki tam bir ateşkesin Hamas’ı güçlendireceğini ifade etti. Aynı zamanda, İsrail’e yönelik suçlamaları reddederek, İsrail’in uluslararası hukuku ihlal etmediğini ve sivilleri hedef almadığını savundu.

Avusturya Dışişleri Bakanı Schallenberg: Gazze’de Ateşkes Hamas’ı Güçlendirir

UTKAN HABER (Viyana) – Vienna.at haber sitesinde yer alan habere göre, Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, Gazze Savaşı’nda tam bir ateşkesin, özellikle Hamas’ı güçlendireceğine dair görüşlerini dile getirdi. Schallenberg, Gazze Şeridi’nde yaşayan insanların sıkıntısını hafifletmek için ateşkesin kabul edilebilir olduğunu, ancak Hamas’ın yaklaşık 240 İsrailli rehine tuttuğunu hatırlatarak, rehinelerin koşulsuz serbest bırakılmasının ilk hedef olması gerektiğini belirtti.

Dışişleri Bakanı, İsrail’in uluslararası hukuku ihlal ettiği veya bilerek sivilleri hedef aldığı yönündeki iddialara karşı çıkarak, İsrail’in bir terör örgütüne karşı savaştığını ve okulları ve hastaneleri kendi amaçları için kötüye kullanan bir devlet olmadığını ifade etti.

Ayrıca, Avusturya’nın Filistin temsilcisi Salah Abdel Shafi’nin Filistinli sivillere karşı empati eksikliği suçlamalarına karşı çıkarak, Avusturya’nın Gazze’deki insanlara yardım etmek istediğini ancak Hamas’ı güçlendirmek istemediğini vurguladı. Schallenberg, Hamas’ın insanlık dışı bir kriz yaratmaya çalıştığını ve bu krizin ölçülemez olduğunu belirtti.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Dört Ayaklı Dedektifler: Gümrük Köpeklerinden Başarılı Yarıyıl Bilançosu
Avusturya’da Dört Ayaklı Dedektifler: Gümrük Köpeklerinden Başarılı Yarıyıl Bilançosu

Avusturya gümrük köpekleri, 2024'ün ilk yarısında 100.000'den fazla sigara, 129 ...

Avusturya Cumhurbaşkanı Van der Bellen, Ulusal Konsey Seçimi Sonrası Hükümeti Görevden Aldı
Avusturya Cumhurbaşkanı Van der Bellen, Ulusal Konsey Seçimi Sonrası Hükümeti Görevden Aldı

Avusturya Cumhurbaşkanı Van der Bellen, seçim sonrası yeni hükümeti kurmak ...

BM Genel Sekreteri António Guterres’in Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırıları hakkındaki açıklamalarına eleştirel yaklaşan Schallenberg, cinayetler için mazeret olamayacağını söyledi. Ayrıca, AB Komisyonu’nun Ukrayna ile katılım görüşmelerine başlama tavsiyesine de değinerek, Balkanlar ve Ukrayna’ya farklı yaklaşımlar eleştirisinde bulundu ve Ukrayna’nın AB üyeliği için kademeli bir yaklaşımı savundu.

Yayınlama: 18.11.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.