Avusturya’da Yeni Vatandaşlık Şartı: İsrail Devletinin Tanınması Zorunlu Olacak

Aşağı Avusturya Halk Partisi (ÖVP), antisemitizme karşı önlemler ve entegrasyonu iyileştirmek amacıyla “Sıfır Tolerans Girişimi”ni duyurdu. Bu girişim, vatandaşlık alım sürecini zorlaştıracak yeni kurallar ve okul zorunluluğu ihlalleri için daha sert yaptırımlar içeriyor.

Avusturya’da Yeni Vatandaşlık Şartı: İsrail Devletinin Tanınması Zorunlu Olacak

UTKAN HABER (Viyana) – Aşağı Avusturya ÖVP, Salı günü antisemitizme karşı önlemleri ve daha iyi entegrasyonu amaçlayan bir “Sıfır Tolerans Girişimi” açıkladı. Bu girişim, vatandaşlık başvurusu sürecinde daha sıkı kuralların ve okul zorunluluğu ihlalleri için daha sert yaptırımların uygulanmasını öneriyor.

Aşağı Avusturya’da vatandaşlığa İsrail Devletini tanıma şartı getiriliyor
Aşağı Avusturya Halk Partisi’nin (ÖVP) bu yeni önerileri, vatandaşlık başvurularında temel değerleri, entegrasyonu, demokrasiyi ve İsrail Devleti’nin tanınmasını içeren zorunlu bir kursun gerekliliğini vurguluyor. Eyalet Valisi ve VPNÖ Eyalet Partisi Başkanı Johanna Mikl-Leitner, antisemitizmle mücadele ve İsrail Devleti’nin varlık hakkının tanınmasının “devlet politikası ve vatandaşlık verilmesinin temel bir koşulu” olduğunu belirtti.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Dört Ayaklı Dedektifler: Gümrük Köpeklerinden Başarılı Yarıyıl Bilançosu
Avusturya’da Dört Ayaklı Dedektifler: Gümrük Köpeklerinden Başarılı Yarıyıl Bilançosu

Avusturya gümrük köpekleri, 2024'ün ilk yarısında 100.000'den fazla sigara, 129 ...

Avusturya Cumhurbaşkanı Van der Bellen, Ulusal Konsey Seçimi Sonrası Hükümeti Görevden Aldı
Avusturya Cumhurbaşkanı Van der Bellen, Ulusal Konsey Seçimi Sonrası Hükümeti Görevden Aldı

Avusturya Cumhurbaşkanı Van der Bellen, seçim sonrası yeni hükümeti kurmak ...

Parti, altı yıl sonunda verilen ayrıcalıklı vatandaşlık hakkının kaldırılmasını ve vatandaşlık verilmesinin genellikle on yıl sonra mümkün olmasını talep ediyor. Ayrıca, vatandaşlık kursu kapsamında toplama kampı anıtı ziyaretinin de zorunlu olmasını öneriyor. Ulusal sosyalist yeniden canlandırma suçlaması veya kışkırtma nedeniyle hüküm giymiş çifte vatandaşlardan Avusturya vatandaşlığının geri alınması gerektiği belirtiliyor.

Öneriler arasında, ebeveynlerin çocuklarının eğitimine daha aktif katılımını ve okul zorunluluğu ihlalleri için daha sert yaptırımlar da yer alıyor. Mikl-Leitner, “Toplumumuza entegrasyona gönüllü olarak katılmak istemeyenlere mali olarak hissedilir yaptırımlar uygulanmalıdır,” diyerek bu önerilerin toplumsal entegrasyonun önemini vurguladığını belirtti. Bu yeni girişimler, Aşağı Avusturya ÖVP tarafından sosyal uyum ve entegrasyonu güçlendirmek amacıyla sunulmuş olup, siyasi ve toplumsal tartışmalara yol açması bekleniyor.

Yayınlama: 14.11.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.