Avusturya Linz’de Bir Dairede Dokuz Uyuşturucu Taciri Yakalandı

Gizli bir ipucu, polisi Linz’de faaliyet gösteren büyük bir uyuşturucu ticareti halkasının izine götürdü.

Avusturya Linz’de Bir Dairede Dokuz Uyuşturucu Taciri Yakalandı

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’nın Linz şehrinde gerçekleşen olayda, kolluk kuvvetleri bir dairede faaliyet gösteren dokuz uyuşturucu tacirini yakaladı. Bu başarı, gizli bir ipucunun polisleri hızla harekete geçirmesiyle gerçekleşti.

Polis memurları öncelikle 32 yaşındaki bir Nijeryalı adamı takibe aldılar ve sonunda uyuşturucu teslimatı yaparken onu yakaladılar. Bu adamla birlikte 25 yaşındaki bir suç ortağı da tutuklandı. Ardından, polis memurları bu iki şüphelinin evini aramaya gittiler ve bu dairede yedi Nijeryalı daha buldular.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Elektrik Desteği: Haneler Yıllık Yaklaşık 60 Avro Tasarruf Edecek

Avusturya Başbakanı Christian Stocker, 500 milyon avroluk bir paketle elektrik ...

Viyana’da Zamlar Durmuyor: Yıllık Park Ücreti 120 Avrodan 156 Avroya Yükseliyor

1 Ocak 2026’dan itibaren Viyana’da birçok ücret ve harç önemli ...

Viyana’da Köpek Vergisine Büyük Zam: İlk Köpek İçin Yıllık Ücret 120 Avroya Çıkıyor

1 Ocak 2026’dan itibaren Viyana’da birçok ücret ve harç önemli ...

850 Gram Kokain ve Beş Kilo Kenevir Satışı İtiraf Edildi

Odalarda yapılan aramada, bir hizmet köpeği kullanılarak nakit para ve uyuşturucu madde ele geçirildi. Toplam dokuz şüpheliden yedi tanesi, uyuşturucu madde satmak suçunu itiraf etti. İtiraf edilen miktarlar arasında yaklaşık 850 gram kokain ve beş kilogram kenevir otu bulunuyor.

Şüphelilerin iddialarına göre, bu kişiler özellikle İtalya’dan gelmişler ve maddi sıkıntılar nedeniyle bu suç faaliyetine başlamışlar. Sekiz zanlı, Linz Adalet Sarayı’na teslim edildi. Olayla ilgili daha fazla soruşturma devam etmektedir.

Yayınlama: 15.10.2023