Avusturya | Viyana’da şaşkına çeviren olay! Favoritenstraße’de bir minibüsten 16 göçmen çıktı

Viyana emniyet güçleri bir minibüse yönelik operasyon gerçekleştirdi. Şüpheli bir minibüs 4.Viyana bölgesinde durdururdu. Minibüsten kaçak 16 göçmen çıktı. Ancak olayın ilginç yanı, kamyonun sürücüsü ve yolcusunun aracı durdurduktan sonra hızla kaçmalarıydı. İkili, polislerin müdahalesi üzerine farklı yönlere doğru kaçmayı tercih etti.

Avusturya | Viyana’da şaşkına çeviren olay! Favoritenstraße’de bir minibüsten 16 göçmen çıktı

UTKAN HABER (Viyana) – Olay, 24 Eylül 2023 Pazar gecesi Viyana’da meydana gelen olayda, şüpheli bir kamyon polisin dikkatini çekti. Polis ekipleri, minibüsü 4. Viyana Favoritenstraße’de durdurdu. Minibüsün durmasından ardından şoför ve yanında oturan yolcu araçtan inerek hızla olay yerinde farklı yönlere kaçtılar.

Sürücü Yakalandı, Kimliği Belirsiz
Şüpheli kamyonun sürücüsü, Viyana polisinin Özel Harekat birimi tarafından hızla yakalandı. Ancak sürücünün kimliği henüz belirlenemedi ve her türlü bilgiyi reddediyor. Yolcu ise hala bulunamadı ve arama çalışmaları devam ediyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya FPÖ Lideri Kickl: “Yasadışı Göçe Sıfır Tolerans, Kesin Geri Gönderim Şart!”

FPÖ Lideri Herbert Kickl, göç ve iltica politikalarına ilişkin yaptığı ...

Austurya Vorarlberg’de Silahlı Dehşet: Evde Peş Peşe Silah Sesleri! 2 Ölü, Cobra’dan Büyük Operasyon

Vorarlberg’de Perşembe akşamı yaşanan silahlı saldırı büyük bir polis operasyonuna ...

Avusturya’da 284.000 Hane Daha Ucuza Elektrik Alacak: “Ucuz Elektrik Yasası” Meclisten Geçiyor

Avusturya’da uzun süredir tartışılan Elektrizitätswirtschaftsgesetz (ElWG), yani kamuoyunda bilinen adıyla ...

Viyana FPÖ’den Kırmızı Alarm: “Şehir Çöküyor, Borçlar Patlıyor! Suçlu Ludwig!”

Viyana siyasetinde bugün adeta deprem etkisi yaratan açıklamalar geldi. FPÖ ...

Minibüste 16 kaçak göçmen çıktı
Polis, kamyon kasasında yapılan incelemede toplam 16 kişi tespit etti. Sürücü, insan kaçakçılığı şüphesiyle gözaltına alındı ve elleri kelepçelendi. Kaçak taşınan diğer kişiler de uluslararası koruma başvurusu yaparak gözaltına alındılar.

Araç, navigasyon cihazı ve cep telefonları emniyete alındı ve devam eden soruşturma için delil olarak kullanılacak. Viyana Eyalet Polisi, bu olayın ayrıntılarını çözmek ve yolcu olarak kaçan kişiyi bulmak için çalışmalarına devam ediyor.

Yayınlama: 25.09.2023