10.Viyana’da sözlü tacize uğrayan kadınları korumak isteyen 21 yaşındaki asker bıçaklandı

Viyana’nın Favoriten ilçesinde yaşanan şiddet olayları toplumda endişe yaratmaya devam ediyor. Pazar günü, gençler tarafından sözlü tacize uğrayanlara yardım etmek isteyen 21 yaşındaki bir asker, sırtından ve uyluğundan bıçaklandı. 


10.Viyana’da sözlü tacize uğrayan kadınları korumak isteyen 21 yaşındaki asker bıçaklandı

UTKAN HABER (Viyana) – Viyana’nın Favoriten bölgesi şiddetin giderek arttığı bir bölge haline geldi. Pazar akşamı yaşanan bir bıçaklama olayı, bu şiddet dalgasının son örneklerinden sadece biri. 21 yaşındaki bir asker, gençler tarafından sorgulandıktan sonra bıçakla yaralandı. Bu olay, Reumannplatz çevresindeki açık sokaklarda gerçekleşen uyuşturucu anlaşmaları, agresif genç çeteler ve kanlı olaylar ardı ardına geldi. Polis ve politikacılar, artan şiddet olayları karşısında büyük baskı altında.

Viyana’nın Favoriten bölgesinde gençlik suçluluğunun yoğun olduğu alanlarda polis operasyonları artık İçişleri Bakanı Gerhard Karner’in doğrudan gözetiminde. Bakan Karner, Çarşamba günü Viyana Praterstern’deki bir saha incelemesinin ardından, bu özel müdahaleleri bizzat yerinde inceledi.

Kadınlar ve Çocuklar Tehdit Altında

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturyalı 92 Yaşındaki Milyoner Lugner 6.Kez Dünya Evine Giriyor

Avusturya'nın tanınmış iş insanı Richard Lugner, 92 yaşında altıncı evliliğine ...

2024 Yılında ORF’ye Kaydolan Viyanalı Kadının Hesabından 1.094 Euro Kesildi

Viyanalı bir kadın, ORF ev hanehalkı vergisi için kaydını yaptırdıktan ...

Avusturya’da Cennet Gibi Hayat: 56 Yaşındaki Adam 10 Yıldır İşsiz ve İşsizlik Maaşı Alıyor!

Avusturya'da işsizlik oranları artarken, uzun süreli işsizlerin yaşadığı zorluklar da ...

Viyana’daki Bir Apartmanda Yeni Ev Kuralları: Balkonda Sigara İçmek Yasaklandı

Viyana'nın Ottakring bölgesindeki bir apartmanda, yeni ev kuralları gereği balkonda ...

Bir kadının “2015’ten beri burası başka bir dünya. Artık kendimi güvende hissetmiyorum,” demesi, bölgedeki güvenlik sorunlarının ciddiyetini ortaya koyuyor. FPÖ lideri Dominik Nepp, “Favoriten kaybedildi” diyerek yeni bir müdahale biriminin acilen devreye girmesi gerektiğini belirtiyor.

Cinayet Teşebbüsleri ve Bıçaklamalar
Pazar günü Reumannplatz’da yaşanan tartışma, neredeyse ölümcül bir bıçaklama olayına dönüştü. Taciz iddialarıyla sorguya çekilen 21 yaşındaki bir genç, gençlerden biri tarafından sırtından ve uyluğundan bıçaklandı. Failin kaçması ve cinayet teşebbüsü soruşturmasının devam etmesi, bölgedeki şiddetin ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.

Uyuşturucu ve Şiddet
Mart ayı başında, Reumannplatz’daki bir fast food dükkanı önünde yaşanan bir başka olay, bir uyuşturucu satıcısının bıçaklanmasıyla sonuçlandı. 19 yaşındaki bir gençten uyuşturucu teklifi aldığı iddia edilen 21 yaşındaki dindar bir Çeçen’in, saldırıya uğraması ve sonrasında yaşanan kavga, şiddetin sadece bıçaklamalarla sınırlı kalmadığını gösteriyor.

Metal Çubuklarla Saldırı
Bir sonraki gün, aynı yerde iki genç (19, 21), iki erkeği (30, 44) metal çubuklarla dövdü. Bu olayda polis memurlarının müdahalesi daha kötü sonuçların önüne geçti.

Gençler Arasında Artan Suç Eğilimi
İçişleri Bakanlığı’nın paylaştığı bilgilere göre, son yıllarda reşit olmayanlar ve gençler arasındaki suç eğilimi dikkate değer bir şekilde arttı. 2013 yılında 4.800 olan on ila on dört yaş arası çocukların suç nedeniyle şikayet edilme sayısı, 2022 yılında 9.500’ü aştı. On dört ila on sekiz yaş arası gençlerin durumu daha da endişe verici; suç nedeniyle şikayet edilenlerin sayısı 2013 yılında 24.800 iken, 2022 yılında neredeyse 34.000’e yükseldi. En yaygın suçlar arasında hırsızlık, mala zarar verme, yaralama, tehlikeli tehditler, hırsızlık ve madde bağımlılığı ile ilgili suçlar yer alıyor.

Son Zamanlarda Yaşanan Olaylar

  • Tichy dondurma dükkanı önünde yaşanan bir tartışma, 21 yaşındaki bir genci, daha önce kadınları rahatsız ettiği iddia edilen kişilere konuşmak isterken bıçaklanmasıyla sonuçlandı.
  • Reumannplatz U-Bahn istasyonu yakınında, bir uyuşturucu satıcısı olduğu iddia edilen kişiye yapılan bıçaklı saldırı, cinayet teşebbüsü şüphesiyle soruşturuluyor.
  • Bir gün sonra, aynı yerde iki erkek, iki kurbanı metal çubuklarla dövdü. Olaya müdahale eden polis, daha kötü sonuçların önüne geçti.

Yayınlama: 19.03.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.