Avusturya | Vorarlberg’de Hastanelerde Gebelik Sonlandırma Konusunda Gerginlik: Yeşiller olsun diyor ÖVP hayır diyor

Vorarlberg Eyaleti’nde hastanelerde gebelik sonlandırma yapılması konusunda ortaya çıkan tartışma, koalisyon ortakları Grüne Partisi ve ÖVP arasında gerilime neden oldu. Bu tartışma, eyalette gebelik sonlandırma hizmeti sunan tek doktorun emekliliğe yaklaşmasıyla daha da alevlendi.

Avusturya | Vorarlberg’de Hastanelerde Gebelik Sonlandırma Konusunda Gerginlik: Yeşiller olsun diyor ÖVP hayır diyor

UTKAN HABER (Vorarlberg) – Şu an için Avusturya’nın Vorarlberg eyaletindeki hastanelerde gebelik sonlandırma hizmeti sunulmamaktadır. Eyaletin Bregenz şehrinde sadece bir doktor, özel praksisi ile bu hizmeti sağlamaktadır. Ancak bu doktorun emekliye ayrılma planları, eyalette bu hizmetin nasıl sunulacağına dair ciddi endişelere yol açtı. İlk öneri, Bregenz Devlet Hastanesi yanında, eski bir personel yurdunda yeni bir praksis oluşturmak şeklindeydi. Ancak bu öneri, maliyet ve uygulama süresi nedeniyle revize edildi. Sağlık Bakanı Martina Rüscher’in Bregenz Hastanesi içerisinde bir praksis oluşturma önerisi de tartışmalıydı ve sonuçta personel yurdunda gebelik sonlandırmalarının yapılmasına karar verildi.

Ancak tartışmalar sadece praksisin yeri ile sınırlı kalmadı. Eyalet Başkanı Markus Wallner, Vorarlberg hastanelerinde gebelik sonlandırma olmayacağını kesin bir dille ifade etti. Buna karşın koalisyon ortağı Grüne Partisi, hastanelerde gebelik sonlandırma yapılmasını destekliyor. Partinin Kadın Hakları Sözcüsü Sandra Schoch, kadınlara en iyi tıbbi bakımı sunma hedefine işaret ederek, bu hizmetin güvenli bir şekilde hastanelerde de sunulabileceğini belirtti.

Bu gelişmeler, Vorarlberg’de gebelik sonlandırma hizmetlerinin nasıl ve nerede sunulacağı konusunda ciddi bir kamuoyu tartışmasına neden oldu. Özellikle kadın hakları ve sağlık hizmetleri açısından, bu tartışmanın ülke geneline de etkisi olabileceği düşünülüyor. Önümüzdeki dönemde bu konuda nasıl bir yol izleneceği, hem Vorarlberg halkı hem de tüm Avusturya için büyük önem taşıyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Viyana’da Kültürel Çatışmalar Artarken, Başkan Yardımcısı Wiederkehr’den Ulusal Dayanışma Çağrısı

Viyana'nın Başkan Yardımcısı ve Entegrasyon Konseyi Başkanı Christoph Wiederkehr, şehirde ...

Avusturya’da Tek Ebeveynlere ve Tek Gelirli Ailelere 1.500 Euro’ya Kadar Yardım

Avusturya'da tek ebeveynlere ve tek kazançlı ailelere yönelik mali destekler, ...

Avusturya | Steiermark Eyalet Valisi Drexler: Mültecilerin Aile Birleşimini Tamamen Durdurmalıyız

Steiermark Eyalet Valisi Christopher Drexler, mültecilerin aile birleşimi politikalarının tamamen ...

Avusturya’da Doktor Randevuları Haftalar Sonrasına Veriliyor: Özel Doktor Randevusu Hemen Alınıyor

Avusturya'da sağlık sistemi iki katmana ayrılmış durumda: Kasa doktorlarından randevu ...

Yayınlama: 13.10.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.