Viyana’da Hayatını Kaybeden 44 Yaşındaki Bağlama Öğretmeni Erdal İbili Bugün Toprağa verildi

44 yaşındaki bağlama öğretmeni Erdal İbili, uzun süredir devam eden sağlık sorunları nedeniyle hayatını kaybeden Şah Hatay Cem Evi’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Viyana Simmeringer Hauptstrasse 234 adresindeki 1110 Zentralfriedhof 3. Tor’da son yolculuğuna uğurlandı.

Viyana’da Hayatını Kaybeden 44 Yaşındaki Bağlama Öğretmeni Erdal İbili Bugün Toprağa verildi

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’nın başkenti Viyana’daki Bamteli Müzik Eğitim Merkezi’nin sahibi ve saygın bağlama öğretmeni Erdal İbili yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek, 43 yaşında hayata veda etti. İbili, kariyeri boyunca yüzlerce öğrenciye müzik eğitimi vererek sanat dünyasına büyük katkılarda bulundu. Erdal İbili’nin vefatı, müzik camiasında büyük üzüntü yarattı!  İbili’nin cenazesine yüzlerce seveni katıldı.

Erdal İbili’nin vefat haberini kuzeni Vural İbili, 13 Ocak 2024 tarihinde sosyal medya hesabından duyurdu. İbili, “Canımız, kardeşimiz ve değerli dostumuz Erdal İbili, amansız hastalığın mücadelesini kaybederek bugün hakka yürüdü. Devri daim mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Viyana’daki Bir Apartmanda Yeni Ev Kuralları: Balkonda Sigara İçmek Yasaklandı

Viyana'nın Ottakring bölgesindeki bir apartmanda, yeni ev kuralları gereği balkonda ...

Avusturya’nın Niederösterreich Eyaletinde Aşırı Hız Yapan Dokuz Araca El Konuldu

Avusturya'da yürürlüğe giren yeni trafik yönetmeliği kapsamında, aşırı hız yapan ...

Avusturya’da 1 Mart 2024’ten İtibaren Polis Tarafından 21 Otomobile El Konuldu

Avusturya'da yürürlüğe giren yeni trafik yönetmeliği kapsamında, aşırı hız yapan ...

Erdal İbili toprağa verildi
Müzik Öğretmeni Erdal İbili’nin cenaze töreni, 18 Ocak 2024 Perşembe günü saat 10:00’da Viyana’daki Şah Hatay Cem Evi’nde (Schererstrasse 4, 21. Viyana) yapıldı. Törenin ardından, aynı gün saat 14:00’de Viyana Simmeringer Hauptstrasse 234 adresindeki 1110 Zentralfriedhof 3. Tor’da son yolculuğuna uğurlandı.

İbili’nin Viyana’daki akrabaları, öğrencileri ve dostları, sosyal medya üzerinden başsağlığı mesajları paylaştılar. İbili’nin müzik alanındaki katkıları ve öğrencilerine olan adanmışlığı, onun mirası olarak hatırlanacak. Topluluk, değerli sanatçıya Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyor.

ERDAL İBİLİ KİMDİR?
1980 yılında Erzincan’ın Tercan köyünde doğan Erdal İbili, İbrahim İbili’nin oğlu olarak sade ve mütevazı bir hayata başladı. İbili, küçük yaşta ailesinin yanı sıra köyünün zengin kültürel mirasından da derin bir etki aldı.

1992’de, henüz 12 yaşındayken, hayatı beklenmedik bir şekilde değişti. Erzincan’da meydana gelen yıkıcı deprem, Erdal İbili ve ailesi için yeni bir başlangıcın habercisi oldu. Aile, umut ve yeniden başlama arayışı içinde Avusturya’nın başkenti Viyana’ya göç etti.

Erdal İbili: Müziğe Açılan Bir Kapı
Yeni ülkede genç Erdal İbili, memleket özlemi ve kültürel köklerine olan bağlılığı sayesinde müziğe yönelik tutkusunu keşfetti. Nusret Fırat ve Hasan Yılmaz gibi ustalardan bağlama dersleri alarak müzikal yolculuğuna başladı. Bağlama Öğretmeni İbili, zamanla Türkiye’de de ustalardan ders alarak bağlama konusundaki bilgisini ve becerisini geliştirdi.

Müzikal yeteneğini ve bilgisini genişleten Erdal İbili, Viyana’da Bam Teli Müzik Merkezi’ni kurarak önemli bir adım attı. Burada yüzlerce gence temel müzik teorisi, solfej, usul eğitimi, halk müziği teorisi ve repertuar üzerine bağlama dersleri verdi.

Yayınlama: 18.01.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.