Viyana’da Corona Virüs Nedeniyle Anaokulu İki Hafta Kapalı Kalacak

Viyana’da koronavirüs ile enfekte olan insanların sayısı her geçen gün artmaktadır.Viyana-Ottakring’deki özel bir anaokulunda çalışan bir kişide Corona Virüs vakasına rastlandı. Anaokulunda çalışanlar ve çocukların test yapılacağı açıklandı.

Viyana’da Corona Virüs Nedeniyle Anaokulu İki Hafta Kapalı Kalacak

Viyana’da yeni korona virüsü için pozitif test eden toplam kişi sayısı dokuzdan 32’ye yükseldi (Pazar günü 08:00 itibariyle Avusturya genelinde 99 vaka var). Hastalar arasında Viyana-Ottakring’de küçük bir özel anaokulunda çalışan var. Anaokulu iki hafta kapalı kalacak.

Tüm öğretmenler ve bir grup çocuk ayrıldı ve şimdilik evde bakımda kalacaklar.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya Başbakanı’ndan Ucuz Elektrik Müjdesi: Kilovat Saat 10 Sentin Altına Düşüyor

Avusturya’da elektrik fiyatlarının düşmesi bekleniyor. Devlet enerji şirketi Verbund, Mart ...

Avusturya’da FPÖ’den ORF Maaşlarına Tepki: Ortalama Aylık Maaş 7.140 Euro Brüt

Avusturya'da FPÖ Genel Sekreteri ve Medya Sözcüsü Christian Hafenecker, hane ...

Viyana’da Kira Krizine Karşı Radikal Adım: Belediye Evlerinde Kuralları Değişiyor

Viyana Belediyesi, özel kampanyalar ve yeni bir tahsis modeliyle daha ...

Avusturya’da Sıkı Tasarrufa Rağmen 250 Euro Isınma Desteği – Heizkostenzuschuss

Sıkı tasarruf önlemlerine rağmen Salzburg eyaletinde belirli gelir sınırları içinde ...

Avusturyanın bakenti Viyana’da yakın zamanda ortaya çıkan dokuz vakanın dört kadın ve beş erkek olduğunu söyledi. Etkilenen bir kişi durumunda, çevrenin daha da açıklığa kavuşturulması gerekir bu nedenle kişilerin nerede enfekte olduğu henüz bilinmemektedir.

Avusturya’da ilk kez bilinen  99 vaka

Viyana 32, Aşağı Avusturya 31, Steiermark 8, Tirol 8, Salzburg 7,Vorarlberg 1, Yukarı Avusturya 7,Karnten 1 ve Bugerland 4 olmak üzere, korona virüsü için pozitif test etti.

Şimdiye kadar yeni korona virüsü için Avusturya genelinde 4.509 kişi test edildi.

 

Yayınlama: 08.03.2020