Viyana’da Aziz Stephan Katedrali Klisesi Turist Ziyaretine Yasaklandı

Avusturya’da her gün hızla büyüyen Koronavirüsü yayınlanmasını önlemek için Aziz Stephan Katedrali Klisesi Turistlere yasaklandı.

Viyana’da Aziz Stephan Katedrali Klisesi Turist Ziyaretine Yasaklandı

Avusturya’nın başkenti Viyana merkezinde bulunan Aziz Stephan Katedrali Klisesi 10 mart 2020 tarihinde alınan karar ile Turist ziyaretine  yasaklandı.İbadet için gelenler ise 100 kişiye kadar ibadetlerini yapabilecekler. Avusturya’da da önlemler artırılıyor.

 

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, İçişleri Bakanı Karl Nehammer ve Sağlık Bakanı Rudolf Anschober, ortak basın toplantısı düzenleyerek güncel verileri ve yeni önlemleri paylaştı.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya Başbakanı’ndan Ucuz Elektrik Müjdesi: Kilovat Saat 10 Sentin Altına Düşüyor

Avusturya’da elektrik fiyatlarının düşmesi bekleniyor. Devlet enerji şirketi Verbund, Mart ...

Avusturya’da FPÖ’den ORF Maaşlarına Tepki: Ortalama Aylık Maaş 7.140 Euro Brüt

Avusturya'da FPÖ Genel Sekreteri ve Medya Sözcüsü Christian Hafenecker, hane ...

Viyana’da Kira Krizine Karşı Radikal Adım: Belediye Evlerinde Kuralları Değişiyor

Viyana Belediyesi, özel kampanyalar ve yeni bir tahsis modeliyle daha ...

Avusturya’da Sıkı Tasarrufa Rağmen 250 Euro Isınma Desteği – Heizkostenzuschuss

Sıkı tasarruf önlemlerine rağmen Salzburg eyaletinde belirli gelir sınırları içinde ...

 

Eğitim alanında da kısıtlamalara gidileceğini belirten Kurz, kapalı alanlarda 100 ve üzeri katılımcı ile yapılacak toplantıların iptal edileceğini, açık alanlarda ise 500 ve üzeri kişinin katılacağı organizasyonlara izin verilmeyeceğini ifade etti. Üniversite ve yüksek okullarda eğitime pazartesi günü itibarıyla ara verileceğini duyuran Kurz, eğitimin mümkün olduğunca online yapılabilmesinin sağlanmaya çalışılacağını kaydetti. Aziz Stephan Katedrali Viyana’nın merkezinde bulunan, 1147 yılında inşa edilmiş olan, Viyana’nın en önemli simgesi durumundaki katedraldir.

Yayınlama: 11.03.2020