Viyana Yakınlarında Taksi Şoförünü 25-30 Kez Bıçaklayan Çeçen Saldırgan Bugün Adliyede

Viyana yakınlarındaki Breitenfurt’ta bir taksi şoförüne 25-30 kez bıçakla saldırarak ağır yaralayan 28 yaşındaki Çeçen şüpheli, bugün Wiener Neustadt Eyalet Mahkemesi’nde kasten adam öldürme teşebbüsü suçlamasıyla yargılanacak. 



Viyana Yakınlarında Taksi Şoförünü 25-30 Kez Bıçaklayan Çeçen Saldırgan Bugün Adliyede

UTKAN HABER (Viyana) – Viyana’nın yakınlarındaki Breitenfurt’ta geçtiğimiz Eylül ayında gerçekleşen ve bir taksi şoförünün ağır yaralanmasıyla sonuçlanan bıçaklı saldırı olayı, bugün Wiener Neustadt Eyalet Mahkemesi’nde ele alınacak. 28 yaşındaki Çeçen bir şüphelinin, 49 yaşındaki taksi şoförüne 25 ila 30 kez bıçakla saldırdığı ve mağdurun geçici olarak hayati tehlike altında kaldığı iddia ediliyor.

Olay, 2023’ün 11 Eylül’ünde, gece saatlerinde Mödling bölgesindeki Breitenfurt’ta meydana geldi. İddianameye göre, şüpheli, yolculuk sırasında taksi şoförüne arkadan 7 cm uzunluğunda bir katlanabilir bıçakla defalarca saldırdı, kapıyı tutarak şoförün araçtan çıkmasını engelledi ve ardından daha fazla bıçak darbesiyle saldırdı. Saldırı sonucunda mağdur, sol yanağından iki kez ve sağ göğüs duvarından bıçaklanma dahil olmak üzere vücudunun çeşitli yerlerinde yaklaşık 25 ila 30 bıçak ve kesik yarası aldı.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Viyana’da Kültürel Çatışmalar Artarken, Başkan Yardımcısı Wiederkehr’den Ulusal Dayanışma Çağrısı

Viyana'nın Başkan Yardımcısı ve Entegrasyon Konseyi Başkanı Christoph Wiederkehr, şehirde ...

Avusturyalı 91 Yaşındaki Milyoner Lugner Düğün Dansı Hazırlıklarına Küçük Arısıyla Başladı

Avusturyalı ünlü iş insanı Richard Lugner, 91 yaşında, "Bienchen" lakaplı ...

Viyana’da 13A Otobüs Şoförü Ağlayan Küçük Çocuklu Anneyi Otobüsten Attı

Viyana'da 13A otobüs hattında çalışan bir şoför, sürekli ağlayan küçük ...

Avusturya’da Tek Ebeveynlere ve Tek Gelirli Ailelere 1.500 Euro’ya Kadar Yardım

Avusturya'da tek ebeveynlere ve tek kazançlı ailelere yönelik mali destekler, ...

Viyana Yakınlarında Taksi Şoförüne Bıçaklı Saldırı: Çeçen Saldırgan Mahkemede
Şüpheli, saldırı sonrası yapılan birden fazla aramadan sonra yakalandı ve Wiener Neustadt Cezaevi’ne teslim edildi. Olayın ardından mağdur, Breitenfurt İtfaiyesi tarafından araçtan çıkarılarak acil operasyon için Viyana’daki UKH Meidling hastanesine götürüldü ve başlangıçta hayati tehlike altında bulundu.

Şüphelinin, Viyana’da yaşayan ve olay gecesi Mödling’de bir taksiye binen kişi olduğu belirtiliyor. Breitenfurt’taki varış noktasına ulaştıklarında, şüphelinin acımasızca ve aniden saldırıya geçtiği, mağdurun ise kendini savunmak için mücadele ettiği ve sonunda saldırgandan bıçağı aldığı ifade ediliyor.

Saldırıya ilişkin geniş çaplı aramalar ve soruşturmalar sonucu, şüpheli Mödling’de yakalandı ve sorguda soygunu itiraf ettiği bildirildi. Saldırganın yakalanmasına yönelik çabalar sırasında polis helikopteri, dronlar ve polis köpekleri de kullanıldı.

Bugünkü mahkeme duruşmasında, şüpheli kasten adam öldürme teşebbüsü suçlamasıyla yargılanacak. Suçsuzluk karinesi uyarınca, yargılama sürecinin sonucu bekleniyor.

Yayınlama: 05.03.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.