Avusturya | Viyana Belediyesi Başkanı Ludwig para yağdırıyor! Ekim’de yine 200 Euro ikramiye geliyor

Viyana Belediyesi Haziran ayında, enflasyon nedeniyle zor durumda olan kişilere bir defaya mahsus 200 Euro’nun Eylül ayında ödeneceğini açıklamıştı. Tüm ayrıntıları haberimizde okuyabilirsiniz.

Avusturya | Viyana Belediyesi Başkanı Ludwig para yağdırıyor! Ekim’de yine 200 Euro ikramiye geliyor

UTKAN HABER (Viyana) – Viyana Konut Desteği Ödeneği 2023, Viyana Belediyesi’nin yeni bir hizmetidir ve Viyana’da yaklaşık 245 bin kişiye bir defaya mahsus 200 Euro tutarında yardım sağlayacaktır . Viyana Belediyesi’ne göre bu sabit ücret bürokratik olmayan bir şekilde ve başvuru yapılmaksızın ödenmektedir. Ödemeler ne zaman yapılacak? Bonustan kimler yararlanacak?

Viyana Belediyesi, enflasyon nedeniyle zor durumda olan kişilere bir defaya mahsus 200 euro ödeyeceğini Haziran ayında açıkladı. Yapılan açıklamalara göre Eylül ayı itibarıyla sosyal yardım ve işsizlik maaşı alan yaklaşık 245 bin kişiye 200 euro ödeme yapılacak. Ödemenin otomatik olarak gerçekleşeceği ve herhangi bir başvurunun gerekli olmadığı belirtildi.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Enflasyon Düşüyor: 2024 Mayıs Ayında Yüzde 3,3’e Geriledi

Avusturya'da enflasyon düşüş eğilimini sürdürüyor ve Mayıs ayında yüzde 3,3'e ...

Avusturya’da özel ev kiraları yüzde 9 arttı, konut fiyatları ise yüzde 2,6 düştü

Statistik Austria'ya göre, Avusturya'da özel ev kiraları 2022'ye göre yüzde ...

Viyana’da Galatasaray’ın Şampiyonluk Kutlamaları Başladı

Galatasaray, Konyaspor'u 3-1 yenerek Süper Lig şampiyonu oldu ve 24. ...

Viyana’nın Favoriten Bölgesinde Yine Olay: Polis Memuru Bıçaklı Saldırıya Uğradı

Viyana'nın Favoriten bölgesinde, 41 yaşındaki Ürdün vatandaşı bir adam, bıçakla ...

Federal hükümeti enflasyon konusunda önlemler almadığı için eleştiren Viyana Eyaleti ve Belediye Başkanı Michael Ludwig (SPÖ), “Federal hükümet, kira kontrolü gibi sürdürülebilir önlemler almayı başaramadı. Bu nedenle, Viyana’da uygun fiyatlı konut için kendi paketimizi oluşturduk.” ifadelerini kullandı.

200 Euro yeni bonus
Viyana Belediyesi Meclis Üyesi Peter Hacker ofisine göre, ‘’200 Euro’luk bu özel ödemeden yaklaşık 245 bin hane faydalanacak. Viyana’da Sosyal Yardım Alanlar, İşsizlik Sigortası Kanunu’ndan (Acil Durum Yardımı, İşsizlik Maaşı) yardım alanlar, Konut Yardımı alanlar ve Denkleştirme Yardımı alanlara ödeme yapılacağını’’ açıkladı.

Ödemeler Ekim ayında otomatik olarak yapılacak
‘’Wiener Wohnunterstützungspauschale 23’’ adı altında yapılacak 200 Euro’luk bonus için bir başvuru yapılmasına gerek kalmadan, şartları karşılayan herkese otomatik olarak banka hesap numaraları Ekim ayı itibariyle aktarılacak.

Önemli Not: Ödemelerin yapılabilmesi için gerekli veriler, diğerleri arasında İş ve İşçi Bulma Kurumu, Avusturya Sağlık Sigortası Fonu ve Viyana Belediyesi tarafından iletilir. Emeklilik sigortası şirketi ödemeyi Viyana şehri adına yapacak. Viyana Konut Desteği Ödeneği için yaklaşık 48 milyon Euro mevcuttur.

Yayınlama: 19.09.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.