Viyana Belediye Başkanı Ludwig: Kış boyunca maske zorunluluğu devam edecek

Belediye Başkanı Michael Ludwig, “Soğuk mevsimde belirli önlemleri sürdürmek mantıklı” diyor.


Viyana Belediye Başkanı Ludwig: Kış boyunca maske zorunluluğu devam edecek

UTKAN HABER (Viyana) – Viyana’da, mevcut korona  koruma önlemleri muhtemelen daha uzun bir süre için geçerli olacaktır. Belediye Başkanı Micheal Ludwig’in (SPÖ) açıkladığı gibi, toplu taşıma araçlarında maske takma zorunluluğu ve sağlık ve bakım sektöründeki düzenlemeler muhtemelen kış boyunca devam edecek. Ayrıca, Soğuk mevsimde belirli önlemleri sürdürmek mantıklı” dedi.

Hastanelerdeki durumun hala çok zorlu olduğuna dikkat çekti. Savunmasız gruplara dikkat etmelisiniz. Örneğin; hastanelerde veya bakım tesislerinde PCR testleri ve ziyaretçiler için FFP2 takma zorunluluğu hala gerekli. Testi pozitif çıkanlar içeri alınmıyor. Hastanelerde yine sınırlı sayıda ziyaretçi olacağını ifade etti.

Avusturya Başbakanı’ndan Ucuz Elektrik Müjdesi: Kilovat Saat 10 Sentin Altına Düşüyor

Avusturya’da elektrik fiyatlarının düşmesi bekleniyor. Devlet enerji şirketi Verbund, Mart ...

Avusturya’da FPÖ’den ORF Maaşlarına Tepki: Ortalama Aylık Maaş 7.140 Euro Brüt

Avusturya'da FPÖ Genel Sekreteri ve Medya Sözcüsü Christian Hafenecker, hane ...

Viyana’da Kira Krizine Karşı Radikal Adım: Belediye Evlerinde Kuralları Değişiyor

Viyana Belediyesi, özel kampanyalar ve yeni bir tahsis modeliyle daha ...

crossorigin="anonymous">


Yüksek disiplin
FFP2 maskesi toplu taşımada da zorunludur. Bunun enfeksiyona karşı belirli bir koruma sağladığını vurgulayan Ludwig, bu konuda Viyanalıları övdü: “Sık sık toplu taşıma kullanıyorum ve iddia edilenin aksine disiplinin hala çok yüksek olduğunu söylemeliyim.” dedi.

Önlem paketinin kış sonuna kadar uzatılacağını varsayıyor. Çünkü soğuk mevsimde durumun önemli ölçüde iyileşmesi muhtemel değildir. Her halükarda, “şimdiye kadar krizde bana iyi rehberlik eden” uzman ekibine danışmaya devam edecek. 



Yayınlama: 29.11.2022