Romanya yolundan müjde: Bulgaristan’da Vidin-Botevgrad arasında 13,6 kilometrelik yeni otoyol hizmete açıldı

Bulgaristan’ın Vidin ve Botevgrad şehirleri arasındaki kritik öneme sahip yeni otoyol kesimi, trafiğe resmen açıldı. 5 Mart Salı günü saat 15.00 itibarıyla kullanıma sunulan 13,6 kilometrelik yol, bölge altyapısına önemli bir katkı sağlayacak.

Romanya yolundan müjde: Bulgaristan’da Vidin-Botevgrad arasında 13,6 kilometrelik yeni otoyol hizmete açıldı

UTKAN HABER (Viyana) – Bulgaristan Vidin – Botevgrad yolunun Makresh köyü ile Bela köyü arasındaki yeni inşa edilen bölümündeki trafik 5 Mart 2024’te saat 15:00’te açıldı. Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakanı Andrey Tsekov yeni inşa edilen bölümü denetleyecek. Bölüm 13,6 km uzunluğunda olup Makreş kavşağından başlayıp Bela’ya kadar devam etmektedir. I-1 ana yolunun ulaşamayacağı yeni bir rotaya gidiyor. Tesisin tamamlanmasıyla birlikte Dimovo kasabası ve Bela köyünden yoğun transit trafik geçmeyecek ve böylece bölgedeki trafik güvenliği artırılacak. Konu tamamlanmış, Kanun 15 yayınlanmış olup, Kanun 16’nın çıkarılması için Devlet Kabul Komisyonu’nun atanması ve kullanım izni beklenmektedir.

Bulgaristan’da Yeni Otoyol Trafiğe Açıldı: Vidin – Botevgrad Arası Bağlantı
Yeni bölüm, refüj bölme şeridi ve banklarla birlikte her yönde iki şeritli bir otoyolun ölçüsüne sahiptir. Şeritlerde iki yaz trafik şeridi, bir acil durum şeridi bulunuyor ve uzunlamasına eğimi daha büyük olan bazı bölümlerde yavaş hareket eden kamyonlar için bir şerit inşa ediliyor. Vidin yolunda 36-39. km arasında, Botevgrad yönünde ise 39-44. km arasında birer adet olacak. – s. bölümünde 2 adet yol kavşağı yapılmıştır. 36. km’deki “Makresh” köyü ve s. “Bela” köyü – 46. km’de. Bunlar aracılığıyla bölgedeki diğer yollarla bağlantı sağlanacak. Archar Nehri üzerinde uzunluğu 118 m’yi aşan bir köprü, 205 m ve 218 m’lik iki viyadük, demiryolları da dahil olmak üzere karayolu ve tarımsal alt ve üst geçitler gibi bir dizi tesis inşa edildi. P. üst geçit P. Sofya – Vidin hattı, menfezler vb. Gelecekteki otoyoldaki trafiği yönetmek için “Bela” yol kavşağının yakınına bir trafik kontrol merkezi inşa edilecek.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Yurtdışında Yaşayan Türk Vatandaşlarının Sorunları TBMM Gündeminde: Türkiye’de Otomobillerin 5 Yıl Kullanımı Masada

TBMM, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının karşılaştığı gümrük kuyrukları, yüksek bilet ...

2025 Yılında Türkiye Yolculukları İçin Yeni Rota: Bulgaristan Kavşağı Kullanılmayacak

2025'te Türkiye'ye seyahat edenler için yeni bir rota devreye girecek; ...

Romanya’dan Müjde: Bükreş Üzerindeki Otoban Çalışmaları 2028 Yılında Tamamlanacak!

2020 ilkbaharında başlayan Sibiu-Pitești otoyolu çalışmalarından bu yana, toplam 122,1 ...

Yeni bölüm tamamen cumhuriyet bütçesinden gelen fonlarla inşa edildi. Yüklenici “Automagistrali” EAD’dir. 2020 yılında Yol Altyapı Kurumu Sanat kapsamında görevlendirildi. 14, paragraf. Devlet Şirketinin Kamu İhale Kanunu’nun 1, madde 6’sı, I-1 Vidin – Botevgrad yolunun “Makresh” yol kavşağı ile arasındaki kesimde 65,8 km’lik inşaat ve montaj işlerinin ek tasarım ve uygulaması şehrin çevre yolu Montana. Rota 5 bölüme ayrılmıştır ve ilk tamamlanan bölüm s. “Makresh”ten s. içinde. “Bella”.

13,6 km’lik kısımdaki inşaat ve montaj işlerinin değeri KDV dahil yaklaşık 341,2 milyon BGN’dir. Tasarımcısı “Via Plan Burda” DZZD’dir ve katılımcılarla birlikte: “VIA-PLAN” EOOD ve “Ilia Burda” EOOD. Sözleşmenin değeri KDV dahil 154.800,00 BGN’dir. İnşaat denetimi, aşağıdakileri içeren Makresh – Bela “DZZD” Danışmanları tarafından gerçekleştirildi: “TEK – QUATTRO” AD, “STROL – 1000” AD. Onlarla yapılan sözleşmeler KDV dahil 1.674.840,00 BGN ve KDV dahil 35.998,80 BGN tutarındadır.

Kalan bölümlerin hazırlanması ve çalışmaları çeşitli aşamalardadır. Bela köyünden Ruzhintsi köyüne kadar olan ikinci bölüm 11,1 km uzunluğundadır. Üzerinde yapılan inşaat ve montaj işlerinin oranı %31’e yakındır. Bu bölüm, ilk bölüm gibi otoyolun ölçüsüne sahip olacak; orta bölme şeridi ve banklar ile trafik yönünde iki şeritli olacak. Trafik şeritlerinde iki trafik şeridi, bir acil durum şeridi bulunur. G.’nin üzerine üst geçit yapılacak. P. Vidin – Sofya hattı, Barata ve Skomlya nehirleri üzerindeki köprüler, tarımsal alt geçitler. 50. km’de yolun her iki yanında tuvalet, otopark, aydınlatma ve arıtma tesisi bulunan rekreasyon alanı yer alacak.

Yayınlama: 12.04.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.