NATO Askeri Yetkilileri Üçüncü Dünya Savaşı Tehlikesine Karşı Uyarıyor

NATO’nun askeri komite başkanı Amiral Rob Bauer, Ukrayna Savaşı’nın iki yılı aşkın süredir devam etmesi ve Rusya’nın tehditlerinin artması ışığında, Avrupa ülkelerini olası bir büyük savaşa hazırlıklı olmaya çağırdı.

NATO Askeri Yetkilileri Üçüncü Dünya Savaşı Tehlikesine Karşı Uyarıyor

UTKAN HABER (Viyana) – NATO’nun askeri liderliği, Ukrayna Savaşı’nın devam etmesi ve Rusya’nın Avrupa’ya yönelik savaşı genişletme tehditlerini artırması nedeniyle alarma geçti. Askeri komite başkanı ve yüksek rütbeli askeri yetkili Amiral Rob Bauer, Avrupa ülkelerinin olası bir üçüncü dünya savaşına hazır olmaları gerektiğini vurguladı. Bu açıklama, Brüksel’deki NATO savunma bakanları toplantısında yapıldı ve Bauer, önümüzdeki 20 yıl içinde Rusya ile yaşanabilecek büyük bir savaşın ciddiyetine dikkat çekti.

Bauer, “Barış içinde yaşamanın kendiliğinden olduğunu düşünmemeliyiz,” diyerek, bir üçüncü dünya savaşı senaryosunda büyük bir sivil nüfusun seferber edilmesi gerektiğine işaret etti. NATO’nun savaşa hazırlanma şeklinin yeniden tasarlanması gerektiğini belirten Bauer, kamu ve özel sektör oyuncularının da düşünce tarzlarını değiştirmeleri ve beklenmedik bir geleceğe hazırlanmaları gerektiğini vurguladı.

Bauer’in bu uyarıları, Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius’un NATO topraklarında “beş ila sekiz yıl içinde” savaş olabileceğine dair önceki uyarılarının ardından geldi. Ayrıca, geçen yıl Hava Kuvvetleri Müfettişi Tümgeneral Ingo Gerhartz, NATO’nun olası bir nükleer silah kullanımına hazırlanması gerektiğini ve mevcut mühimmat kıtlığının bir savaş durumunda ciddi sorunlara yol açabileceğini öne sürdü.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Viyana’daki Bir Apartmanda Yeni Ev Kuralları: Balkonda Sigara İçmek Yasaklandı

Viyana'nın Ottakring bölgesindeki bir apartmanda, yeni ev kuralları gereği balkonda ...

Avusturya’nın Niederösterreich Eyaletinde Aşırı Hız Yapan Dokuz Araca El Konuldu

Avusturya'da yürürlüğe giren yeni trafik yönetmeliği kapsamında, aşırı hız yapan ...

Bild:Bundesregierung.de

Yayınlama: 17.02.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.