Macaristan’da vignet fiyatları: 10 günlük 14 Euro, 30 günlük ise 23 Euro

Macaristan’a girdikten sonra vignet büfelerinden vignet almanızı önermiyoruz.

Macaristan’da vignet fiyatları: 10 günlük 14 Euro, 30 günlük ise 23 Euro

UTKAN HABER (Viyana) – Macaristan’da otoyollardan istifade edebilmek için ülkeye girişte yada 60 dakika içinde otoyol bandrolü (Vignette) satın alınması  gerekmektedir.

Macaristana girer girmez vignet almanıza gerek yok! Girişte bulunan büfelerin hiç biri Macaristan Devletine ait değil o yüzden 1 günlük vignet fiyatları 14 Euro yerine 20-22 Euro, 30 günlük vignetler ise 23 Euro yerine 33-35 Euro arasında satılmaktadır. Vignet almak için girişten sonra 60 dakika zamanınız var yol üstünde önünüze gelen petrollerde  10 günlük vignettenizi 14 Euro  karşılığında vignet satın alabilirsiniz.

E-VİGNETTE National Toll Payment Services PLC

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Almanya’daki Doğum Oranları Alarm Veriyor: Aile Psikoloğu Nina Grimm’den Çözüm Önerileri

Almanya'da son iki yılda yaşanan doğum oranlarındaki düşüş, aile psikoloğu ...

Almanya’da TÜV – Muayene Etiketi Dolanlara İkili Cezalandırma Uyarısı

Almanya'da TÜV etiketi süresi dolan araç sahipleri, aynı ihlal için ...

Almanya’da Sosyal Yardımlar Tartışması: Yeni Gelen Göçmenler Çalışanlardan Daha Fazla Kazanıyor


Alman İşverenler Birliği Federasyonu Başkanı Rainer Dulger, Almanya'nın sosyal yardım ...

AJet’ten Kaçırılmayacak Fırsat: 1 USD/EUR’dan Başlayan Uçuşlarla Hayallerinizi Keşfedin!

AJet havayolu, 22-24 Mart 2024 tarihleri arasında, Türkiye'den yurt dışına ...

Kullanım ücretli e-çıkartmalı sistem motosikletlere, binek otomobillere (ve bunların römorklarının) yanı sıra brüt ağırlığı en fazla 3,5 tona kadar izin verilen yük taşıtlarına ve otobüslere, ayrı bir yasanın temelinde yol kullanım hakkı için ücret ödeme zorunluğu olmayan araçlara, ayrıca bunların römorklarına uygulanmaktadır.


Online Vignet almak isteyenler resmi olan https://ematrica.nemzetiutdij.hu/ bu siteden temin edebilir.
MACARİSTAN’DA ÜCRETSİZ YOLLAR

Yürürlükte olan kararname neticesinde aşağıdaki yol kısımları ücretsiz olarak kullanılabilir:
• M0 Otoyolu’nun aşağıdaki kısımları:
◦1. no’lu Anayol ve M5 Otobanı arasındaki kısım,
◦M4 Otoyolu (4 no’lu anayol işareti) ve M3 Otobanı arasındaki bölüm,
◦Megyeri Köprüsü (2 no’lu Anayol ve 11. no’lu Anayol arasındaki kısım).
• M31 Otobanı; • M60 Otobanının, 58 ve 5826 no’lu yollar arasında kalan Pécs güneybatı dö-ner kavşağı;
• M8 Otobanı;
• M25 Otoyolu 252 no’lu Anayolu ve 2502. no’lu bağlayıcı yol arasındaki kısım;
• M4 Otoyolu (4 no’lu anayol işareti) Vecsés – Budapeşte Liszt Ferenc Uluslara-rası Havalimanı’na giden yol arası kısım;
• M4 Otoyolu (4 no’lu anayol işareti) Üllő ve Cegléd arası kısmı;
• M44 Otoyolu;
• M9 Otoyolu, 6 no’lu Anayol ve 51 no’lu Anayol arasındaki kısım;
• M9 Otoyolunun (61 no’lu Anayol işareti) Kaposvár servis yolu kısmı

BİLİNMESİ GEREKEN ÖNEMLİ BİLGİLER
-Yol kullanım hakkı için ücret ödeme zorunluğu olan yol kısımları sadece ücretli yola saplamadan önce alınması gereken geçerli bir e-çıkartmanın mevcut olduğunda kullanılabilir. İhmal durumunda acilen, ücretli yola girdikten sonra 60 dakika içinde bir e-çıkartma satın almak gerekir.
-Art arda birden fazla e-çıkartma almak istediğinizde kullanım sürelerini, yani kullanma hakkınızın geçerliliğini daima tam olarak belirtmeniz lazım. E-çıkart-mayı bu şekilde, SMS ile yapılan alışveriş haricinde, birkaç ay öncesinden bile satın alabilirsiniz.
-Lütfen haksız yol kullanımından kaçınmak için satın alırken daima kontrol makbuzunda aşağıdaki bilgileri kontrol ediniz: plaka, ülke trafik kodu, taşıt kategorisi ve geçerlilik süresi.
-Yol kullanım hakkının elektronik olarak satın alınması durumunda, makbuz ödentisi kanıtlayıcı belgedir.
-Eğer D2 veya B2 ücret kategorili taşıtınızın plakasına U (römork) ücret kate-gorili e-çıkartma alıyorsanız, kullanım hakkının sona ermesine kadar herhangi plakalı treyler kullanabilirsiniz.


ÜCRET KATEGORİLERİ
• Motorlu ücret kategorisini her zaman taşıtın kayıt belgesinde belirlenmiş resmi girişe göre (araç kategorisi, izin verilen azami ağırlık, taşınabilir yolcu sayısı) be-lirlemek gerekir.

2023 VİGNET ÜCRETLERİ

D1M Kategori (Motosiklet için)
– 10 günlük : 1.600 HUF 

D1 Kategori (Otomobil için) : (3,5 tona kadar araçlar için, en fazla 7 kişilik)
– Günlük : Yok
– 10 günlük : 5.500 HUF (14 Euro)
– Aylık : 8.900 HUF (23 Euro)
– Yıllık : 49.100 HUF (125 Euro)

*Motosikletler için aylık ve yıllık ülke geneli e-çıkartmaları ve il geneli e-çıkart-maları D1 kategorisine uygun fiyatlarda satın alınabilir.

E-ÇIKARTMA’NIN GEÇERLİLİK SÜRESİ
Haftalık kullanım hakkı: müşteri tarafından belirtilen başlangıç günü ve deva-mındaki 9 gün için, toplam olarak birbirini takip eden 10 takvim günü için, 10. gün saat 24’e kadar geçerlidir.
Aylık kullanım hakkı: Müşteri tarafından belirlenen başlangıç gününden ta-kip eden ayın (gün sayısını dikkate alarak) aynı gün sayısında saat 24’e kadar geçerlidir. Biten ay içerisinde böyle bir gün sayısı yoksa ayın son günü saat 24’e kadar.
Yıllık ülke geneli kullanım hakkı: Mevcut yılın ilk gününden mevcut yılı takip eden yılın ocak ayının 31. günü saat 24’e kadar geçerlidir. Yıllık e-çıkartma sa-tın alma tarihinden itibaren geçerli olmak üzere geçerlilik süresi boyunca yol kullanım hakkı sunar.
Yıllık il geneli kullanım hakkı: D1M, D1, D2, U ve B2 kategorilerine giren ta-şıtlar için alansal temelli, yıllık e-çıkartma türü mevcuttur, bununla bir ilin hızlı geçiş ağı ücretli yol güzergahı kullanılabilir. Her taşıt için, birden fazla il geneli e-çıkartmalar satın alınabilir. Bu kullanım hakkının geçerlilik süresi yıllık kulla-nım hakkının geçerlilik süresiyle aynıdır. Geçerlilik kapsamı yasada belirlenmiş olduğu gibi – genellikle söz konusu ilin idare sınırının dışında, il sonrası ilk, ha-kiki – bağlantı noktasına kadar geçerlidir. İl geneli e-çıkartmaların bölgesel geçerliliği ile ilgili toll-charge.hu sitesinden bilgi alabilirsiniz.
Aşağıdaki iller için yıllık il geneli e-çıkartmaları satın alınabilir: Bács-Kiskun, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém, Zala.Lütfen satın almanın ardından aldığınız kontrol makbuzunu veya onay mesajını e-çıkartmanın geçerlilik tarihinin son gününden sonraki 2 yıl boyunca saklayın.

HAKSIZ YOL KULLANIMI
Haksız yol kullanma durumunda,
• aracın ücretli yolu kullanırken geçerli e-çıkartması yoksa,
• yol kullanım hakkınızı yanlış kategoride satın almış olmanız durumunda (ör-neğin 7’den fazla yolcu taşımaya uygun binek otomobil için D2 Kategorisi yerine D1 kategorisinde; • kontrol fişinde veya onay bildiriminde yer alan plaka taşıtın asıl plakasıyla uyuşmadığı takdirde; • e-çıkartmanın geçerliliğinin vadesi dolarsa veya daha başlamadıysa;
• kontrol fişinde veya onay bildiriminde yer alan ülke kodu taşıtın asıl ülke ko-duyla uyuşmadığı takdirde;
• belli bir ile göre alınan e-çıkartmaya sahip araç başka bir ilin ücretli yolunu kullanıyorsa.
Ücretin ödenmesini yerleştirilmiş kameralarla, ücret kontrolu yapan arabalarla ve mobil durdurma birimleriyle kontrol ediyor. Haksız yol kullanımı durumunda ek ücret ödenmesi gerekiyor.
Haksız olarak yol kullanan bir kişinin kontrol için durdurulduğunda o kişi olay yerinde ek ücret ödemek veya ek ücret farki ödemek zorunda veya mevcut imkanlar mümkün kılarsa e-çıkartma almak zorundadır.

ULAŞIM BİLGİLERİ
National Toll Payment Services PLC
• Posta adresi: H-1380 Budapeşte, Posta kutusu: 1170
Müşteri e-postası: ugyfel@nemzetiutdij.hu
Müşteri Hizmetleri Servisi Macarca 7/24, Almanca hafta içleri ve İngilizce her gün 08.00 ile 16.00 arasında çalışmaktadır: +36 (36) 587-500
E-çıkartma online satın alım: ematrica.nemzetiutdij.hu toll-charge.hu

Yayınlama: 18.05.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.