Kılıçdaroğlu ve Özdağ bir araya geldi! Kritik görüşme sonrası açıklama geldi


Son dakika haberi… Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasındaki kritik görüşme sona erdi. İki lider toplantı sonrası Zafer Partisi Genel Merkezi önünde açıklama yapıyor.

Kılıçdaroğlu ve Özdağ bir araya geldi! Kritik görüşme sonrası açıklama geldi

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna 9 gün kala; Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ Ankara’da bir araya geldi.

İki isim 13.32 itibarıyla Zafer Partisi Genel Merkezi’nde toplandı. Ümit Özdağ Kılıçdaroğlu’nu kapıda karşıladı. Kılıçdaroğlu’na CHP Sözcüsü Faik Öztrak eşlik etti.

Merakla beklenen görüşme saat 14.50 civarında sona erdi.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Ünlü Sunucu Hakan Ural Türk Kahvesi Fiyatlarına İsyan Etti: “Buna Bir Çare Bulsunlar”

Ünlü sunucu Hakan Ural, yüksek yeme-içme fiyatlarına tepki gösterdi. Özellikle ...

1 Milyon TL’nin 1 Aylık Getirisi Dudak Uçuklatıyor: Mevduat Faizlerindeki Artış Yatırımcıları Sevindiriyor

Türkiye'deki bankaların mevduat faiz oranlarındaki artış, 1 milyon TL yatırımın ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Biz Bitti Demeden Bitmez, Bitmeyecek”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçim sonuçlarını değerlendirirken AK Parti'nin yoluna devam ...

Ekranların Yıldızı Hakan Ural: ‘Trollerin saldırısıyla karşı karşıyayım’

Ünlü televizyon yorumcusu Hakan Ural, sosyal medyada ve bazı medya ...

İki lider lider görüşme sonrası açıklamalarda bulunuyor.

ÖZDAĞ GÖRÜŞMEYİ KENDİSİ DUYURMUŞTU

14 Mayıs seçimlerinde yüzde 5,17 ile yaklaşık 3 milyon oy alan ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın hangi ittifakı destekleyeceği merak konusu olurken; önceki akşam Flash Haber TV canlı yayınında dikkat çeken açıklamalarda bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kılıçdaroğlu ile görüşeceğini kendisi duyurmuştu.

Özdağ, “Muhtemelen biz, Sinan Bey, Kemal Bey birlikte görüşeceğiz. Kemal Bey, bizim koyacağımız fikirler dizisini altılı masayla görüşecek” demişti.

Sinan Oğan da Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Yardımcısı Feramuz Üstün ile Ankara’da görüşmüştü. Oğan, New York Times’a verdiği mülakatta “Cumhurbaşkanı yardımcısı olmak varken neden bakan olayım?” demişti.

OĞAN KARARINI BUGÜN AÇIKLAYABİLİR

Öte yandan cumhurbuşkanlığı ilk tur seçimlerinde yüzde 5,17 oy alan Sinan Oğan, ikinci tura ilişkin alacağı kararı bugün açıklayabilir.

Daha önce Twitter hesabından bir paylaşım yapan Habertürk sunucusu ve gazeteci Kürşad Oğuz, Oğan ile telefonda görüştüğünü belirterek kararın 19 Mayıs’ta açıklanacağını öne sürmüştü.

KILIÇDAROĞLU OĞAN’I ARAMIŞTI

14 Mayıs akşamı Kılıçdaroğlu, Oğan’ı telefonla arayarak aldığı oy oranı için tebrik etmişti.

Daha sonra söz konusu görüşmenin detaylarını anlatan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “O görüşme gayet olumlu bir görüşmeydi. Sayın genel başkanımız (Oğan’ı) tebrik etti” diye konuşmuştu.

AÇIKLAMA GELDİ

Görüşme sonrası Kılıçdaroğlu ve Özdağ ortak bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, “Millet İttifakı’nın liderlerinin görüşlerini, çalışmalarını anlattık. Türkiye’nin demokrasiye ihtiyacı var. Biz kendi görüşlerimizi aktardık. Sayın Genel Başkan arkadaşlarıyla görüşecek” diye konuştu.

Yayınlama: 19.05.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.