Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Arjantin, Paraguay ve Venezuela Ziyaretlerine İlişkin Açıklama: “İlkleri Gerçekleştireceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Arjantin, Paraguay ve Venezuela Ziyaretlerine İlişkin Açıklama: “İlkleri Gerçekleştireceğiz”

UTKAN HABER – ANKARA – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Kasım – 1 Aralık 2018 tarihlerinde Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te gerçekleştirilecek olan G20 Liderler Zirvesi’ne katılacak. Zirvenin ardından ise 2 – 3 Aralık tarihleri arasında Paraguay ve Venezuela’ya resmi ziyaretlerde bulunacak.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, G20 Zirvesi’nin, sürdürülebilir, dengeli ve kapsayıcı büyüme hedefleri çerçevesinde uluslararası ticaret, kalkınma, dijitalleşme, iklim değişikliği, terörle mücadele ve göç gibi küresel ölçekte öncelikli konulara ev sahipliği yapacağı ifade edildi.

Zirve kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bazı ülke liderleri ve uluslararası kuruluş temsilcileriyle ikili temaslarda bulunması da planlanıyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
İstanbul’da Dönel Kavşakta Kaza: Kurallar Bilinmiyor

  Türkiye genelinde, özellikle büyük şehirlerde dönel kavşaklarda (halk arasında ...

Altın Fiyatlarındaki Yükseliş Hız Kesmiyor: 8 Günde Gram Altında 460 Liralık Artış

Altın fiyatlarındaki yükseliş dur durak bilmiyor. Özellikle 24 ayar gram ...

Türkiye’de En Düşük Emekli Maaşı, Yüzde 12,19’luk Zamla 18 Bin 938 Liraya Yükselecek

Milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği 2026 yılı Ocak ayı ...

Ünlü Gazeteci Fatih Altaylı Tahliye Edildi

Gazeteci Fatih Altaylı, “Cumhurbaşkanı’na tehdit” suçlamasıyla 22 Haziran’dan bu yana ...

Paraguay ve Venezuela’ya Tarihi Ziyaret

G20 Zirvesi sonrası Erdoğan, 2-3 Aralık’ta Paraguay ve Venezuela’ya resmi ziyaretler gerçekleştirecek. Söz konusu ziyaretler, Türkiye Cumhurbaşkanı düzeyinde bu iki ülkeye yapılan ilk ziyaretler olma niteliğini taşıyor.

Açıklamada, ziyaretlerde ikili, bölgesel ve uluslararası gündem maddelerinin masaya yatırılacağı ve ilişkilerin ileri seviyelere taşınmasını sağlayacak çeşitli anlaşmaların imzalanmasının beklendiği kaydedildi.

Yayınlama: 03.12.2018